Izabrani najbolji sportisti Vranja

Za najbolju sportistkinju u prethodnoj godini proglašena je odbojkašica Ana Petrović, kik-bokser Fazlija Redžepi je najbolji sportista, a FK „Dinamo“ najbolji je sportski kolektiv.

Nagradu za životno delo u oblasti sporta za 2015. godinu dobio je Branimir Milojković, dugogodišnji rukometaš i rukometni radnik, dok je specijalno priznanje za 2015. godinu dobio je košarkaš Nikola Janković, dok je streljačica Katarina Stojković sportsko iznenađenje Vranja.

Najbolji sportski stručnjak za 2015. godinu je Vedran Tašković, pomoćni trener kik-boks reprezentacije Srbije. Za najboljeg stručnjaka u oblasti sporta proglašen je sportski novinar Dragorad Stanić, dok je najbolji sportski radnik Goran Nastić, fudbalski radnik.

Ove godine, 53. put zaredom, podeljena su i četiri posthumna priznanja, džudisti Ljubi Stanojkovskom, golmanu FK Dinamo Stevanu Racu, ekonomu istog kluba Draganu Andovu i rukometašu Vojislavu Stevanoviću.

Najbolji kolektiv u rekreativnom sportu za 2015. godinu je biciklistička sekcija Železničar 2016 Makado, a najbolji pojedinci su Jadranka Tasić u streljaštvu i Goran Zlatanović u planinarenju.

Prethodnu godinu u školskom sportu su obeležili odbojkaši i strelci. Najbolji kolektiv u kategoriji pionirki je odbojkaška ekipa OŠ „Radoje Domanović“, a kod pionira takmičari iste škole u gimnastici. U pojedinačnoj konkurenciji, u pionirskom uzrastu, najbolji su odbojkašica Aleksandra Jovanović i strelac Zlatan Petrov.

Kod srednjih škola, najbolja ekipa u ženskoj kategoriji su odbojkašice Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“, dok je muška odbojkaška ekipa Ekonomsko-trgovinske škole najbolja kod omladinaca. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su odbojkašica Ekonomsko-trgovinske škole Katarina Rangelov i strelac Tehničke škole Đorđe Stošić.

Ove godine su dodeljena i priznanja za najbolji doprinos u školskom sportu. Kod osnovnih škola nagradu je dobio nastavnik OŠ „Vuk Karadžić“ Branimir Stošić, a kod srednjih profesor Ekonomsko-trgovinske škole Danijel Janjić.

Kod najmlađih takmičara 47 sportista je dobilo nagrade za sportske nade grada Vranja.