Mali sajam sporta03.10.2018.
Sportski dan u Kraljevu

Mališani iz Kraljeva imali su priliku da uživaju u pravom sportskom danu. Mali sajam sporta koji je održan kako ispred tako i u samoj novoj hali Sportskog centra „Ibar“ privukao je veliku pažnju. Udruživši snage Sportski savez Srbije, Sportski savez Kraljeva, Ministarstvo omladine i sporta uz podršku gradske vlasti Kraljeva priredili su prezentaciju sportova i druženje sa posetiocima među kojima je najviše bilo osnovaca. A đaci su imali šta i da vide, od auto-moto sportova, odbojke, košarke, fudbala, atletike, ragbija, američkog fudbala, karatea, biciklizma, pa tako na 34 štanda, sve je bilo u znaku dobrog raspoloženja i naravno sporta.

Na samom otvaranju gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao: - Drago mi je da ste svi ovde sa nama. Vi koji već trenirate i svi oni koji ste odlučili da se bavite nekom fizičkom

aktivnošću. Napravili smo prvi Mali sajam sporta u Kraljevu, onako kako bi trebalo, da na najboji mogući način promoviše sport Kraljeva. Nadam se da ćemo i sledeće godine organizovati ovu manifestaciju uz podršku Sportskog saveza Srbije i da ćemo nastaviti našu uspešnu saradnju.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović zahvalio se učesnicima i posetiocima Sajma sporta: - Hvala bivšim, hvala sadašnjim, a hvala i budućim šampionima. Dragomi je što ste se odazvali našem pozivu. Nadam se da ćete se dobro upoznati sa sportskom ponudom Kraljeva i odlučiti se da trenirate neki sport.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković najpre se izvinio zbog izostanka predsednika SSS Davora Štefaneka sa Malog sajma i preneo im obećanje predsednika da će ih posetiti odmah nakon Svetskog prvenstva u rvanju koje ga očekuje, a onda je poručio Kraljevčanima: - Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde u sportskom gradu Kraljevu. Sportski savez Srbije je izabrao baš vaš grad da bude domaćin jednog od šest Malih sajmova sporta. Upravo ovde promovišemo sport i nadamo se da će što više mlađih Kraljevčana da se priključi treninzima baš poput starijih drugara. Bavljenje sportom donosi mnogo toga lepog i korisnog, od druženja, prijateljstava za ceo život, a naravno i zdravijeg života.

Generalni sekretar je uručio i 23 paketa lopti za osnovne i srednje škole u Kraljevu.

27.09.2018.
Mali sajam Sporta održam u Novom Pazaru

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza opštine Novi Pazar i podršku lokalne samouprave u Novom Pazaru održan je „Mali sajam sporta“. Svečanom otvaranju „Malog sajma sporta“ prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Saveza Goran Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci posmatrali su oko 200 sportista iz klubova sa teritorije Novog Pazara kako demonstriraju svoje sportsko umeće i veštine u prepunoj sportskoj dvorani „Pendik“ – a zatim i sami priključili i oprobali u karateu, košarci,
fudbalu, odbojci, aikidu i ostalim sportovima. "Kao predsednik Sportskog saveza Srbije želim da se zahvalim svoma i Ministarstvu omladine i sporta i lokalnoj samoupravi što organizujemo ovakve manifestacije poput Malog sajma sporta. Zajednički radimo na tome da svi vi, i mlađi i stariji, i oni koji već treniraju i oni koji tek počinju, možete da trenirate u što boljim uslovima i uživate u osvajanju medalja jer ćete tako najbolje zahvaliti Srbiji koja mnogo ulaže u sport. Verujte u svoj san kao što sam i ja verovao, budite uporni i rad će se sigurno isplatiti"

„Izuzetno je važno da nastavimo sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru i širom

Srbije, kao i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i potekli. Novi Pazar se ponosi svojim sjajnim atletičarima Amelom Terzić, Elzanom Bibićem, Teodorom Simović, Saimom Murić; karatistima, biciklistima, košarkašima, odbojkašima, kik bokserima, fudbalerima i svim ostalim sportistima - koji su deci i mladima uzor i svojim uspesima ih motivišu ka krenu njihovim stopama, baveći se nekim od sportova“, rekao je ministar Udovičić na otvaranju Malog sajma sporta.
21.09.2018.
Mali sajam Sporta održan u Mionici

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Mionica uz podršku lokalne samouprave danas je u Mionici po prvi put održan „Mali sajam sporta“. Novu Halu sportova okupirali su osnovci i srednjoškolci i pomno posmatrali sportiste iz šesnaset klubova sa teritorije opštine Mionica kako demonstriraju svoje umeće i sposobnosti, a onda su se i sami priključili drugarima i oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci... Sajam je otvorio zlatni olimpijac u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. - Država Srbija ulaže puno u razvoj sporta i sportske infrastrukture kako bi se stvorili najbolji uslovi za treniranje i takmičenje sportista. Deca su nešto najlepše što se može videti na ovakvim
manifestacijama, jer su ona budućnost srpskog sporta. - rekao je Štefanek i poručio najmlađim sportistima da treniraju, da zdravo žive i da se trude, pa i sami da osvajaju medalje.
Državni sekretar Predrag Peruničić je rekao - - Nastavljamo tradiciju, a ono što je dobro ne treba menjati. Nama je cilj da što više dece imamo u sistemu sporta. Ono što je takođe važno napomenuti da smo u Mionici dobili prvo poluvreme - izgrađena je hala, koja je veoma bitna za sportsku infrastrukturu u ovom kraju. Ostaje drugo poluvreme, a to je da se dvorana napuni, da u ovom gradu bude što više dece, što više sportista. Naravno sve će to doprineti i razvoju sportskog turizma u ovom delu Srbije. 
Zadovoljstvo što se Mali sajam po prvi put održava u Mionici nije krio predsednik opštine Boban Janković - Ovo je prvi put da u opštini Mionica imamo ovakvu manifestaciju zahvaljujući Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji nas prate i podržavaju svih ovih godina. Radili smo na sportskoj infrastrukturi, strategiji razvoja sporta, a prave rezultate tek očekujemo jer je ovo samo temelj. Prvi put nam je u poseti olimpijski šampion, deca i sportisti mogu da se druže sa Davorom Štefanekom, a to je veoma važno, njegova pažnja i podrška, samim tim afirmišemo i nove i buduće sportiste. 
Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je opštinu Mionica u organizaciji ovog događaja, što je prema njegovim rečima pravi pogodak imajući u vidu veliki broj dece koja su posetila Sajam. Marinković je dodao da se odavde manifestacija seli u Novi Pazar 26. septembra, nakon čega slede i drugi gradovi: Kruševac, Kraljevo i Vranje.

14.09.2018.
Najavljen Mali sajam sporta u Kraljevu

Delegacija Sportskog saveza Srbije posetila je još jedan od šest gradova domaćina Malog sajma sporta - Kraljevo. Generalni sekretar SSS Goran Marinković I savetnik SSS Nemanja Svjetličić proverili su kako teku pripreme I pružili podršku radskom savezu za što bolju organizaciju: “Kraljevo smo odabrali za domaćina jer je ovo grad sporta, što će se verujem videti i 3. oktobra. Nadam se da će doći mnogo dece koja će imati prilike da se na jednom mestu upoznaju sa kojim god žele sportom u njihovom gradu. Ovakvim akcijama želimo da promovišemo zdrav život i bavljenje sportom“, izjavio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.
Sportski savez Kraljeva je prošle godine po prvi put organizovao ovaj događaj, a početkom oktobra žele da se na Sajmu sport pokaže u punom sjaju: “Ono što je zadatak Sportskog saveza
Kraljeva jeste da ove godine podigne Sajam sporta na viši nivo. S obzirom da su sada rukovodioci mladi ljudi, ljudi koji žele da rade i koji su ambiciozni i Sportski savez Srbije i grad Kraljevo očekuju veći uspeh Sajma sporta u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Predrag Terzić.03.09.2018.

Mali sajam sporta - Zrenjanin
Prvog dana školske godine grad Zrenjanin bio je po prvi put domaćin Malog sajma sporta. U renoviranoj legendarnoj hali "Medison" okupili su se mladi iz preko 40 sportova koji su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima. Uz pomoć Sportskog saveza Srbije još jednom su mališani imali priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, upoznaju pravila kao i uspehe. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek tom prilikom je izjavio:

-  Ove godine smo izabrali za jedno od odredišta grad Zrenjanin - grad sporta. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane

Španović i mnogih drugih. I sam sam bio član zrenjaninskog Proletera 10 godina i
vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam

i ja počeo da se bavim rvanjem i svojoj osnovnoj školi.  Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković... Ono što je moje, kao predsednika  Sportskog saveza Srbije je da obezbedimo što bolje uslove da se bave sportom, da što više budu na igralištima, a ne  za kompijuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo imati zdravu decu i buduće šampione. Svečanom otvaranju zrenjaninskog Malog sajma sporta prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i legendarni Zrenjaninci Branislav Simić, Miroslava Najdanovski, Vladimir Grbić.GALERIJA SLIKA SA MALOG SAJMA


Četvrti po redu mali sajam sporta
Čačak – U sportskoj hali KK Borac održan je prvi Mali sajam sporta u organizaciji novoformiranog Čačanskog sportskog saveza i Sportskog saveza Srbije. Sportski klubovi sa teritorije grada predstavili su svoje programe, a sve u cilju što veće implementacije dece i omladine u sistem sporta. Sportskoj manifestaciji u hali kraj Morave prisustvovao je predsednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar. Pored predsednika manifestaciji su prisustvovali i mr Nemanja Svjetličić direktor direktor sajma sporta i Dane Korica savetnik predsednika.  „Naš savez se trudi da uskladu sa finansijskim mogućnostima, obiđe sve gradove i prezentuje sportske klubove na pravi način. Zdovoljstvo mi je što se i grad Čačak našao na listi gradova koje obilazimo. Cilj akcije jeste što bolja prezentacija klubova kako bi što veći broj dece i omladine počeo da se bavi sportom, tako da projekat smatramo uspešnim onda kad čujemo da su klubovi dobili nove članove“, izjavio je Šoštar. 
Čačanski sportski savez skoro je oformljen, a prema rečima predsednika Milorada Đondrića, Mali sajam sporta je idealan način da se prdstave lokalni klubovi. „Želimo da naše klubove predstavimo u najboljem mogućem svetlu, ne samo ovde u Čačku nego i na predstojećem sajmu sporta u Beogradu. Siguran sam da imamo šta da pokažemo“, istakao je Đondrić. Prema rečima, Vladana Milića, pomoćnika gradonačelnika, Čačak je oduvek bio grad sporta. „Lokalna vlast ulaže u sport i uvek smo ponosni na uspehe svih naših sportista. Očekujemo i dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije“, naveo je Milić.

Treći po redu "Mali sajam sporta"
Velika Plana vrvela od mališana

Manifestacija Sportskog saveza Srbije - Mali sajam sporta odrzan je ove godine treći put. Domaćin je bila Velika Plana. Posetioci su mogli da se upoznaju sa brojnim sportskim disciplinama i da se oprobaju u raznim veštinama.

Predstavnike Sportskog saveza Srbije primio je predsednik opštine Igor Matković. Razgovarano je o polożaju sporta i mogućnostima još bolje saradnje sa Sportskim savezom Srbije. Brojne posetioce su pozdravili d
irektor sajma mr Nemanja Svjetličić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, pomocnik ministra Darko Udovičić i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković. Salu u Velikoj Plani ispunilo je preko 750 mališana iz raznih sportova dok su im podršku sa tribina davali njihovi roditelji i stariji drugari. Organizatori i domaćini su na kraju manifestacije mogli da zaključe da je ovo samo još jedna u nizu uspešno održana akcija Sportskog saveza Srbije a sve to zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta koji je i pokrovitelj ovakfih akcija i manifestacija. 


Drugi po redu "Mali sajam sporta"

U Arilju 15.6.2017. godine Sportski savez Srbije i Sportski savez Arilja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovao je akciju „Mali sajam sporta“ gde su učenici škola iz Arilja i lokalni klubovi prezentovali svoje aktivnosti. Sportski savez Srbije će tom prilikom poklonili školama lopte za fudbal, košarku i odbojku. Ovoj akciji prisustvovaće predsednik opštine Arilje i predsednik Aleksandar Šoštar 
sa saradnicima.
Ova manifestacija održala se u Sportskoj dvorani u Arilju sa početkom u 12 časova.

Manifestaciji su prisustvovali svi klubovi sa teritorije opštine Arilje, ispred opštine prisutne je pozdravio Velibor Stojadinović, ispred sportskog saveza Arilja generalni sekretar a ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji su prisustvovali predsednik Aleksandar Šoštar, mr Nemanja Svjetličić i Dane Korica.


Prvi po redu "Mali sajam sporta"

29. maja u aleksinačkoj hali sportova održan je prvi po redu “Mali Sajam Sporta”. Ovu veliku manifestaciju organizovali su Sportski savez Srbije, sportski savez opštine Aleksinac, opština Aleksinac, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Domaćini su se potrudili da ova svečanost ostane urezana u pamćenje svih mališana koji u njoj učestvovali ili došli da je posmatraju. U opštini Aleksinac su zainteresovani za ulaganje u sport i da rekreativnim i profesionalnim sportistima obezbede dobre uslove, a deci pruže što veći izbor sportova kojim mogu da se bave.

Mali sajam je održan u prelepoj atmosferi prepune dvorane u Aleksincu, a predstavio se najveći broj sportskih kolektiva iz ovog mesta. Sve štandove je obišao predsednik sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar sa predstavnicima grada.

Najzanimljivi deo ovog svojevrsnog spektakla činili su upravo oni za koje je on i namenjen, devojčice i dečaci koji se bave sportom. Posetiocima u dvorani, od kojih su najveći deo činili upravo njihovi roditelji, pokazali su deo od onoga što uče u svojim sportskim kolektivima i još jednom potvrdili da je to vreme potrošeno na pravi način.

Ovakvi događaji ne prave od dece šampione, ali ih na pravi način motivišu da uđu u sport i pravilno se razvijaju. Aleksinački “Mali sajam sporta” je prvi u nizu koji sledi I tek će se održavati širom Srbije a, završni će biti veliki Sajam Sporta 2017. I održaće se na beogradskom sajmištu u periodu od 24. do 26. novembra ove godine.