DOKUMENT PREUZMITE NA DNU STRANICE 


Спортски савез Србије, у сарадњи са Групом "Хајде да...", а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, расписује:

КОНКУРС

за одабир полазница/ка

ЕДУКАТИВНОГ ПРОГРАМА ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНЕ СПОРТСКЕ САВЕЗЕ У ОБЛАСТИ ПИСАЊА И УПРАВЉАЊА ПРОЈЕКТИМА

Општи циљ едукативног програма је подизање капацитета територијалних спортских савеза у Србији који желе да користе додатне могућности финансирања својих активности кроз обезбеђивања финансијских средстава путем домаћих, међународних и финансијских извора Европске уније.

Шта ће едукативни програм укључити?

Едукативни програм је конципиран тако да обезбеди континуирано учење и усавршавање полазница/ка територијалних спортских савеза, без обзира на претходно знање у области писања пројеката. Током трајања едукативног програма, учесници/е ће проћи кроз интензивни едукативни програм састављен од 12 дана едукације. Едукација ће бити подељена у два модула:

·         први модул ће трајати 7 дана и биће реализован од 18-24. јуна;

·         други модул ће трајати 5 дана и биће реализован од 04-08. новембра;

Учесници ће о локацији одржавања Едукације бити накнадно обавештени.

Време између два модула ће бити употребљено за даље учење учесника/ца и менторски рад у циљу развоја пројекат локалних савеза Србије.

Теме које ће се обрађивати на модулима су:

·        Први модул (18-24. јун) ће се бавити представљањем основних фаза пројектног размишљања, представљањем основних елемената пројектних предлога, искуственим истраживањем и анализирањем процеса писања предлога пројекта, упознавањем учесника/ца са саветима за ефикасније и квалитетније писање предлога пројеката, представљањем процеса управљања пројектима (циклус управљања пројектом), основних елемената управљања временом, делегирањем одговорности и управљањем људским ресурсима, писањем наративног и финансијског извештаја.

·        Други модул (04-08. новембар) учесници/е ће бити упознати/е са процедурама за добијање финансијске подршке у оквиру различитих домаћих, међународних и финансијских извора Европске уније, добити знање у области писања и управљања пројектима и упознати се са примерима добре праксе.

 

Уз тренинг модуле и практични део, време између тренинг модула ће бити саставни део обуке, јер ће полазници/е то време користити за учење и рад на развоју пројеката, уз подршку тренерског тима.

Одабрани полазници програма су у обавези да присуствују свим модулима! 

Трошкови едукативног програма 

Уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, Спортски савез Србије је обезбедио стипендије за 30 представника/ца територијалних спортских савеза у Србији. Стипендије покривају трошкове едукација, док учесници сами покривају своје путне трошкове, трошкове смештаја и исхране.

Обавезе одабраних представника спортских савеза су да присуствују свим модулима обука и да у периоду између модула раде на развоју пројектних предлога. Замене представника територијалних спортских савеза током реализације едукативног програма нису дозвољене!

Ко може да се пријави?

Едукативни програм је намењен искључиво представницима/ама територијалних спортских савеза из Србије. Из сваког територијалног спортског савеза на едукативном програму могу се пријавити до две особе:

-          особа која је на управљачком месту у територијалном савезу – особа која се бави вођењем савеза и задужена је за развој, писање пројеката и реализацију пројеката савеза;

-          особа која се у оквиру територијалног савеза бави финансијама и пројектним финансирањем – особа која се примарно бави писањем буџета, финансијским управљањем у оквиру организације, као и финансијским извештавањем.

Предзнање ученика/ца у области писања пројеката није неопходно!  Методологија едукативног програма  флексибилна и прилагодљива сваком/ј полазнику/ци.  Рад ће бити интерактиван, базирана на знањима и искуствима која учесници/це већ поседују, представљајући њихову надоградњу.

Како се пријавити за учешће у едукативном програму

 и добијање стипендије?

Сваки представник/ца територијалног спортског савеза из Србије треба самостално да попуни појединачни пријавни формулар. Пријавни формулар се налази у наставку овог позива. 

Попуњен пријавни формулар треба послати електронским путем на е-мејл: sport@eunet.rs, или slaven.radonic@eunet.rs или факсом на 011/3220-079 најкасније до среде, 10. јуна 2015. Само одабрани учесници/ице ће до петка, 12. јуна 2015., бити обавештени путем и-мејла и/или телефоном о резултатима селекције и месту одржавања тренинга.

Број учесника/ица је ограничен!

Уколико имате неко питање или нејасноћу, можете контактирати Славена Радонића на е-маил slaven.radonic@eunet.rs или број телефона 011/3035-043.

 

Радујемо се сусрету са Вама!


ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР ЕДУКАТИВНОГ ПРОГРАМА

ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНЕ СПОРТСКЕ САВЕЗЕ У ОБЛАСТИ ПИСАЊА И УПРАВЉАЊА ПРОЈЕКТИМА

Сваки представник/ца територијалног спортског савеза из Србије треба самостално да попуни појединачни пријавни формулар

Име и презиме представника/це

 

Место и година рођења:

 

Контакт подаци представника/це:

Фиксни телефон:

Мобилни телефон:

Е-маил:

Ваша позиција у територијалном спортском савезу:

 

Испред ког територијалног савеза се пријављујете:

 

Контакт подаци  територијалног спортског савеза:

Правни заступник:

Адреса:

Контакт подаци (телефон и е-маил):

Тренинг ће бити одржан на српском језику, али је потребно и основно познавање енглеског језика. У доњој табели, процените сопствено знање енглеског језика на скали од 1 до 5, при чему је:

 1= не служим се енглеским језиком уопште

 5= компетентно се служим енглеским језиком

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 


Шта бисте волели да промените у својој локалној средини, а тиче се спорта и младих?

 

Зашто сте се заинтересовали за овај едукативни програм? Која је ваша мотивација да се пријавите?

 

Ако би вас неко питао да у пар реченица опишете себе, шта бисте навели:

 

Да ли сте до сада имали прилике да пишете пројекте или управљате пројектима? Ако је одговор „Да“, наведите за сваки:

-          који су то пројекти били

-          ко су били донатори/спонзори

-          колико су трајали

-          која је била ваша улога?

(подсећамо да предзнање није неопходно):

 

Који део писања пројеката Вам је до сада представљао највећи изазов?

 

Да ли ста имали прилике да учествујете на обукама за писање и вођење пројеката и уколико да  на којима (подсећамо да предзнање није неопходно):

 

На који начин планирате да користите знање стечено на овој едукацији?

 

Овај тренинг траје 3 модула (укупно 12 дана). Да ли се обавезујете да присуствујете свим модулима едукативног програма?

 

Уколико постоји нешто о Вама што би требало да знамо, а може бити важно за ваше учешће у овом програму (ограничења у исхрани, потешкоће у кретању и сл):

 

Уколико има нешто што Вас нисмо питали, а мислите да је важно, молимо вас да овде наведете:

 

Попуњен пријавни формулар треба послати електронским путем на е-мејл: slaven.radonic@eunet.rs или факсом на број 011/3220-079 најкасније до среде, 10. јуна 2015. Само одабрани учесници/ице ће до петка, 12. јуна 2015, бити обавештени путем и-мејла и/или телефоном о резултатима селекције и месту одржавања тренинга.

Број учесника/ица је ограничен!

Уколико имате неко питање или нејасноћу, можете контактирати Славена Радонића на е-маил: slaven.radonic@eunet.rs или број телефона 011/3035-043.

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ĉ
Прикажи Преузми
  469 k в. 1 15.05.2015. 01:36 Sportski savez Srbije