Javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu u gradovima širom Srbije organizuju se od 23. aprila. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Sportski savez Srbije kao i članovi tima koji su učestvovali u izradi Nacrta, posetio je i Bor, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave, i predstavnicima sportskih klubova i organizacija razgovarao o novim zakonskim odredbama.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije od 23. aprila organizuje javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu u gradovima širom Srbije. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, sa članovima tima koji su učestvovali u izradi Nacrta, posetio je i Bor, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave, RTB-a Bor i predstavnicima sportskih klubova i organizacija razgovarao o izmenama i dopunama Zakona. Nove zakonske odredbe odnose se pre svega na zaštitu mladih sportista, bolje i stručnije funkcionisanje sportskih klubova na lokalu, kao i na kvalitetnije funkcionisanje sistema sporta u Republici Srbiji.

Predstavnici borskih sportskih klubova i organizacija sa predstavnicima Ministarstva razgovarali su o sportu u opštini Bor, problemima i mogućim promenama. Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović, otvorio je javnu raspravu i pozdravio ministra i članove stručnog tima.

Javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu biće organizovane do 20. maja za predstavnike svih državnih organa, nevladinih organizacija, kao i za sve zainteresovane subjekte, pravna i fizička lica koja učestvuju u sistemu sporta. Predstavnici Ministarstva pozvali su sve zainteresovane sportske radnike da ideje i predloge dostavljaju i putem mejla. Više informacija dostupno je na sajtu Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.