22.01.2019.
Njegova ekselencija ambasador Egipta u poseti Sportskom savezu Srbije

Sportski savez Srbije nastavio je da sportsku saradnju gradi na međunarodnom nivou. Predsednik najmasovnije sportske organizacije na Balkanu Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković sastali su se sa Nj. E. Ambasadorom Egipta Amr Alguvejijem i šeficom odeljenja za kulturu Iman Gatvari. Ovo je bio inicijalni sastanak gde su obe strane prezentovale trenutnu sportsku situaciju svoje zemlje. Kako je u Egiptu posle fudbala, najpopularniji sport skvoš, najpre će se saradnja ogledati u razmeni iskustava na ovom polju. Tako će kroz nekoliko
meseci gosti Skvoš saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije biti upravo delegacija ovog sporta. Istorija Egipta je impozantna, kao i istorija sporta, ovaj narod kroz vekove vodio je računa o fizičkoj spremi, a razvijeni su i sportovi karakteristični za ovo područje. Najzanimljiviji je speed ball, koji će građani Srbije imati prilike da uživo vide na Malim sajmovima sporta, a velika prezentacija zakazana je za tradicionalni Sajam sporta u Beogradu u novembru mesecu. Svakako da je egipatskoj delegaciji bila velika čast što će sportski radnici njihove zemlje moći da uče i ugledaju se na srpske stručnjake i infrastrukturu. Prostora za saradnju Srbije i Egipta ima još, ali će ovo biti početni koraci. Na obostrano zadovoljstvo prvi sastanak je priveden kraju uz razmenu simboličnih poklona. Sportski savez Srbije posleTurske i Egipta ima u planu još zemalja koje će biti pozvane na sastanak kako bi se sport u Srbiji razmenom iskustava još više unapredio.
15.01.2019.
Dečiji novogodišnji turnir u Subotici

U okviru tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji je po 46.put organizovao Sportski savez Subotice i gradska uprava, održan je i turnir za mališane. Dečiji turnir je održan za generaciju 2008. i 2010, a Sportski savez Srbije podržao je ovo takmičenje. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek dodelio je po garnituru opreme malim takmičarima - pobednicima ovogodišnjeg turnira. Pobednici 2008. godišta je ekipa "Arena" koji su savladali vršnjake "Spartaka". U finalu takmičara koji su 2010. godište ekipa "Subotice" je bila bolja od "Arene".

30.12.2018.
Stalna konferencija gradova i opština

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, a uz podršku Sportskog saveza Srbije sprovodi istraživanje (RE) Kreacija zdravih lokalnih zajednica – a u cilju evaluacije implementacije prioriteta razvoja sporta u lokalnim samoupravama i definisanje novih strateških prioriteta u narednom ciklusu strateškog planiranja sporta u lokalnoj samoupravi.

Izabrano je 11 lokalnih samouprava koje su bile deo reprezentativnog uzorka. Njihovi predstavnici uzeli su aktivno učešće na sastanku fokus grupe za kraj 2018. godine, kada se završava predviđeno trajanje Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji,  kao i većine planova razvoja sporta u lokalnim samoupravama. Ovom prilikom utvrđen je stepen u kome su ostvareni strateški prioriteti u oblasti sporta. Takođe, mapirani su glavni izazovi prilikom implementacije postojećih planova razvoja sporta u jednicama lokalne samouprave. Dobijeni rezultati će poslužiti kao osnov za  kreiranje preporuka u procesu izrade nove Nacionalne strategije razvoja sporta.


29.12.2018.
Omladinsko Evropsko takmičenje u rukometu

Beograd je u periodu od 27. do 29. decembra 2018. godine bio prestonica omladinskog rukometa u Evropi. Mladi rukometaši uzrasta od 10 do 16 godina podeljeni u 8 kategorija odigrali su 277 utakmica. Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je preko 1600 sportista, a 101 ekipa.
U subotu, 29.12.2018. odigrane su finalne utakmice  u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici.
Turnir je završen podelom pehara, medalja i priznanja najboljima koje je uručio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.28.12.2018.
Novogodišnji koktel Džudo saveza Srbije

Džudo savez Srbije uspešnu godinu obeležio je svečanim novogodišnjim koktelom. Najuspešnijima su dodeljena priznanja za uspehe ostvarene u 2018. godini. Za odličnu saradnju Džudo saveza Srbije dodelio je zahvalnicu i Sportskom savezu Srbije koji je doprineo razvoju ovog sporta. Plaketu je primio Miloš Marković i u ime Sportskog saveza Srbije pozdravio sve prisutne i poželeo još uspešniju 2019. godinu srpskim džudistima.

28.12.2018.
Rukometni savez Srbije - proglašeni najbolji u 2018

Svečanom ceremonijom u prostorijama Rukometnog saveza Srbije dodeljena su priznanja najboljima u 2018. godini.

Za najboljeg rukometaša u 2018. godini, u tradicionalnog anketi "Sportskog Žurnala" i RSS u kojoj su učestvovali kapiteni i treneri superligaških klubova, izabran je golman skopskog Vardara Dejan Milosavljev.

Za najbolju rukometašicu izabrana je Кatarina Кrpež Šlezak, kapiten naše reprezentacije i najbolji strelac nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Za najboljeg trenera izabran je trener novosadske Vojvodine i juniorske reprezentacije Srbije, Boris Rojević.
Sportskom savezu Srbije uručeno je specijalno priznanje za "izuzetan doprinos rukometnom sportu u 218. godini".

28.12.2018.
Sportista godine Subotice

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održano je svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji Sportista godine Subotice, koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine”.

Najvrednije prizanje, titulu sportiste Subotice, poneo je Davor Štefanek, rvač Spartaka, a rezultat koji ga je preporučio za ovu nagradu je svakako drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Štefaneku je ovo, inače, sedmi put kako se okitio prestižnim priznanjem koje se u Subotici dodeljuje u kontinuitetu od 1961. godine.

Najbolji sportista u konkurenciji juniora je Nora Bognar iz Planinarskog kluba Spartak, dok je

Danilo Dulić, plivač Spartaka, najbolji kod pionira. Za najbolji sportski kolektiv Subotice u 2018. godini proglašen je Ženski fudbalski klub Spartak.

Najvrednije nagrade, velike prelazne pehare Davoru Štefaneku i predstavnicima Ženskog fudbalskog kluba Spartak uručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu. 22.12.2018.
Top jump u Atletskoj dvorani

U Atletskoj dvorani u Beogradu održan je III memorijal “Mihajlo Mika Švraka”, u organizaciji Atletskog kluba “Top jump”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Atletskog saveza Srbije  i Sportskog saveza Srbije. Angelina je pobednik "Mikinog memorijala", a Luka je poneo trofej "Duško Stokuća". Zahvalnica pripala Sportskom savezu Srbije koji je podržao ovaj događaj.


21.12.2018.
Kros RTS-a
Sportski savez Srbije tradicionalni je partner Krosa RTS-a. On je i u ovoj godini, s novim rukovodstvom – predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem utemeljio Kamp za decu iz dijaspore „Svilajnac 2018“, a pružio je i značajnu podršku u realizaciji dva takmičarska dela – „Kroz Srbiju“ i Kros seriju. Tako će, uz možda još sveobuhvatniju saradnju, biti i u 2019. godini – zaključak je razgovora čelnika Saveza sa Stevanom Kovačevićem, direktorom i osnivačem Krosa RTS-a, koji je svojim domaćinima uručio Veliku zahvalnicu.21.12.2018.
Svečanost Olimpijskog komiteta Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefaek i generalni sekretar Goran Marinković prisustvovali su svečanosti Olimpijskog komiteta Srbije u Domu nadorne skupštine. Najuspešniji u izboru OKS u 2018. su Novak Đoković i Tijana Bošković, ženska odbojkaška reprezentacija i muška reprezentacija u basketu 3 na 3. Najuspešniji trener je selektor odbojkašica Zoran Terzić, mladi sportista je tekvondoka Nadica Božanić, a mladi tim muška košarkaška reprezentacija do 18 godina.


21.12.2018.
Novogodišnji sajam sporta u Aleksincu

Sportski savez Srbije je uz pomoć Sportskog saveza opštine Aleksinac i lokalne samouprave u 2017. godini organizovao Mali sajam sporta. Ova manifestacija ostavila je veoma pozitivan utisak na posetioce prošle godine, pa su u Aleksincu odlučili da Sajam sporta organizuju ponovo. Tako je na izmaku 2018. godine u hali sportova organizovan "Novogodišnji sajam sporta". 
Deca su imala priliku da se druže, treniraju i provedu jedan sportski dan ispunjen osmesima. Ova opština nastavila je na najboji mogući način da promoviše sport i skreće pažnju mladih na prave vrednosti.
Delegacija Sportskog saveza Srbije prisustvovala je ovom događaju, a savetnici SSS Nemanja Svjetličić i Milan Šobot kao mali znak pažnje podelili su lopte mališanima. Sportski savez opštine Aleksinac uručio je Zahvalnicu Sportskom savezu Srbije za pomoć i podršku razvoju sporta u ovoj opštini.
Svaka čast Sportskom savezu Aleksinca na dobroj volji i nadamo se da će Novogodišnji sajam sporta postati tradicionalna manifestacija i da će se još više mladih u Aleksincu baviti sportom.


18.12.2018.
Dan grada Čačka

U Čačku je obeležen Dan Grada 18. decembar, 610 godina od prvog pomena imena Čačak. U hotelu Morava priređena je svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najuspešnijim sportistima u 2018. godini. Ovaj tradicionalni izbor za najbolje zajednički su organizovali Grad Čačak i Čačanski sportski savez. Priznanje za najboljeg sportistu pripalo je Stefanu Joksiću članu karate kluba „Borac“.
Zasluženo priznanje mu je uručio gradonačelnik Milun Todorović. Za najbolju sportistkinju proglašena je Ivana Ilić članica atletskog kluba „ČAAK“, a nagradu je predao predsednik Skupštine grada Čačak Igor Trifunović. U konkurenciji najboljih seniorskih ekipa titula najuspešnije pripala je timu Кontaktnih sportova “Borac“ a Goran Marinković, generalni sekretar
Sportskog saveza Srbije je uručio nagradu. Siniša Radanović, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, uručio je Daganu Raduloviću Spiru Povelju za poseban doprinos u razvoju čačanskg sporta. Priznanje za životno delo dodeljeno je legendi srpske i jugoslovenske košarke Radmilu Mišoviću. Sportski savez Srbije dobio je zahvalnicu za doprinos razvijanju srpskog sporta i Čačanskog sportskog saveza. Plaketa je uručena generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije Goranu Marinkoviću:

Zahvaljujem se domaćinima na ovom priznanju. Dužnost Sportskog saveza Srbije je da daje podršku i pomaže srpski sport. Kada imate dobru saradnju sa teritorijalnim savezima to rezultira
sportskim savezom poput čačanskog i uspesima sportista. Ponosni smo na sve što ste postigli i želim Vam da budete još bolji. Održavaćemo dobru komunikaciju i nadam se da ćemo nastaviti da zajednički radimo u interesu razvijanja sporta u Čačku. Čestitam ovogodišnjim laureatima. Njima, ali i svim ostalim sportistima, želim puno uspeha u godinama koje dolaze.

17.12.2018.
Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije

Fudbalski savez Srbije sumirao je godinu na izmaku i dodelio tradicionalna priznanja namenjena najboljem treneru i igraču u ovoj godini. Zlatna lopta FSS pripala je treneru Crvene zvezde, Vladanu Milojeviću, i golgeteru Fulama i reprezentacije Srbije, Aleksandru Mitroviću.


15.12.2018.
Svečana dodela priznanja opštine Kovin

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Кovin u pozorišnoj sali Centra za kulturu održana je po 42. put svečana dodela priznanja najuspešnijima u sportu sa teritorije opštine, za 2018. godinu.
Na početku 42. proglašenja, prisutne je pozdravio Saša Đorđević, predsednik Sportskog saveza opštine Кovin. On je čestitao svima na sportskim uspesima i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi, posebno predsednici opštine Sanji Petrović, na podršci koju Savez dobija za sve aktivnosti, a u ime lokalne samouprave sportiste je pozdravio Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine Кovin. 
U ime Sportskog saveza Srbije, prisutne je pozdravio Miloš Marković, savetnik za marketing i menadžment, koji je uručio priznanja perspektivnim sportistima. Nagrade u ovoj kategoriji su
dobili: Marko Mlinar, Кošarkaški klub „Radnički“; Bojana Bolić, КBV „Mali zmaj“ Кovin; Tamara David, ŽКК „Кovin“; Кonstantin Кanđolas, ŠК „Bavanište“; Filip Marton, STК „Doža“ Skorenovac; Marko Sekulić, FК „Radnički“ Кovin; Strahinja Đorđević, Кarate klub „Radnički“ Кovin i Marko Pančić, OК „Bavanište.
Nagrade u kategoriji „Perspektivna ekipa“ uručio je Saša Đorđević, a laureati su: Duo-sistem КBV „Mali zmaj“ Кovin, Muški kadetsko-juniorski kata tim КК „Radnički“ Кovin i Pioniri FК „Radnički“ Кovin.
Priznanja najuspešnijim seniorima i trenerima uručio je predsednik SO Кovin, Zoran Bradanji.
Sportista godine je Stefan Šemlal, karatista „Radničkog“ iz Кovina. Ženska ekipa godine je STК „Doža“ Skorenovac, dok je najbolja muška ekipa FК „Partizan“ iz Gaja. Trener godine je Predrag Đondović, Кarate klub „Radnički“, a najbolji trener mlađih kategorija je Marko Šaranović, FК „Radnički“ Кovin.
Za sportskog radnika godine proglašen je Srđan Papić, Кošarkaški klub „Radnički“; specijalno priznanje u kategoriji „zaboravljeni sportovi“ uručeno je Draganu Đorđeviću za ostvaren rezultat na državnom prvenstvu u obaranju ruku; nagrada za promociju sporta pripala je Novici Stojanoviću, profesoru fizičkog vaspitanja, uspešnom učesniku maratonskih i polumaratonskih trka. Ova priznanja dobitnicima je uručio Goran Rakočević, član UO Sportskog saveza opštine Кovin. 
Posebno priznanje za ostvaren rezultat na svetskom prvenstvu pripalo je Aleksandru Saši Vladisavljevu iz Bavaništa, pomoćnom treneru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, sa kojom je ove godine osvojio zlato na planetarnom šampionatu u Japanu.
Za životno delo, priznanje je otišlo u ruke još jednom Bavaništancu – Vlastimiru Živkovu, za sve što je učinio za karate i uopšte za razvoj sporta i sportskog duha u ovoj sredini.
Na 42. proglašenju uručena su i priznanja za ostvarene rezultate u školskom sportu, uz napomenu da školske ekipe i učenici decenijama unazad postižu izuzetne rezultate u sportu. Petoro takmičara iz opštinskih škola ostvarilo je plasman  na prvenstvo Srbije i to u karateu, bacanju kugle, stonom tenisu, plivanju, a osvojene su tri medalje.

14.12.2018.
Predsedniku Štefaneku priznanje za najboljeg sportistu

U Subotici su dodeljene nagrade Sportskog društva železničar "Spartak" najboljima u 2018. godini. Priznanje za najboljeg sportistu uručeno je reprezentativcu Srbije u rvanju i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku. Dodsadašnjim medaljama sa Olimpijskih igra, svetskih i evropskih prvenstava i ove godine je dodao još jedno odličje - srebro sa Svetskog prvenstva u Budimpešti, a priznanje najboljeg sportiste pripalo mu je po treći put.  

Pre godinu dana smo bili na ovom istom mestu. Tada sam rekao da ja volim da dobijam priznanja, ali naravno kada ih zaslužim. Drago mi je kada dobijem bilo koju nagradu, a posebno mi je ova vredna, jer je od moje porodice. Hvala svima koji misle na sportiste, jer nam znači da

neko prati i nagradi ono što mi radimo cele godine. Subotica jeste grad sportova, hvala lokalnoj samoupravi koja pomaže u razvoju infrastrukture, nadam se da ćemo u skorije vreme u Subotici dobiti novu halu. Ovaj grad to zaslužuje. Hvala i mom treneru Sretenu Damnjanoviću koji je uz mene i ima snage i živaca da mi pomaže. Kao predsednik Sportskog saveza mogu da obećam da ćemo i naredne godine uraditi mnogo stvari za dobrobit sporta u Srbiji, a moj zadatak kao rvača je da se dobro pripremim, da uzmem olimpijsku normu, pa da se na Olimpijskim igrama u Tokiju uz medalju oprostim od rvanja. Biće mi teško, rvanje mi je „pod kožom“, ali i drago ako vidim da iza mene dolaze neki novi vrhunski sportisti koji će u Subotici, ali i Srbiji, uzimati svetske i evropske medalje – rekao je Štefanek. Pored Štefaneka za najbolju seniorku proglašena je Violeta Slović kapiten ŽFK "Spartak", a najbolji kolektiv u 2018.godini je FK "Spartak - Ždrepčeva krv".

Prisutne je pozdravio i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

- Kao Subotičanin znam da je SDŽ "Spartak" najbrojnije u Srbiji, a ove nagrade nose veliku težinu, pogotovo što se biraju najbolji među najboljima – rekao je Marinković i čestitao dobitnicima.


12.12.2018.
Sportski savez Srbije posetila je delegacija Romske inicijative za održivi razvoj „RIZOR“ predvođena Miloradom Popovićem.

U razgovoru sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom SSS Goranom Marinkovićem Popović je prezentovao niz aktivnosti u kojima je „RIZOR“ učestvovao i pokrenuo na sportskom polju mlade Rome iz Srbije.

Pre svega Romski nacionalni tim Srbije – atletičari, mladi fudbaleri, ali i seniorski fudbalski tim zabeležili su uspeh na Četvrtoj romskoj Olimpijadi održanoj u Sloveniji. Sa ovog takmičenja sem dobrih rezultata poneli su i lepe uspomene na dobro druženje i sportsku atmosferu.

Tu nisu stali sa učešćem u akcijama na internacionalnom nivou. Uključili su se u „Nedelju fudbala“ - akcija u koju su se uključili svi ljubitelji fudbala od amaterskog do profesionalnog nivoa, sa ciljem slanja poruke protiv rasizma i podsticaja bavljenja sportom. Organizacija FARE football people je iz Velike Britanije i pod pokroviteljstvom je UEFA Respekt, a sve sa ciljem sprečavanja nasilja, govora mržnje i rasizma.

Treba pomenuti i učešće u BRISWA – Ball rolls in the same way for all, programu Saveta Evrope koji se bori protiv rasizma u sportu i van njega, a začetnik ove ideje je Edvard Marković. Na konferenciji u Varšavi upravo je Milorad Popović predstavio rad Sportskog saveza Srbije kao i rukovodeće ljude Davora Štefaneka i Gorana Marinkovića kao odgovorne i profesionalne sportiste i ljude širokih shvatanja za potrebe romske zajednice u sportu ali i inkluziju Roma i Romkinja kroz sport.

Ovom prilikom dogovorena je i dalja saradnja koja će biti na višem nivou sa Sportskim savezom Srbije. Naime, po prvi put u istoriji srpskog sporta biće formiran Romski sportski savez. Takođe, promovisan je i novi dres Romskog nacionalnog tima, a rukovodiocima Sportskog saveza Srbije uručen je prvi primerak.


10.12.2018.
Sportski savez Srbjie obišao je Opštinu Kula

Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su se sastali sa predstavnicima Opštine kao i opštinskog sportskog saveza. Razgovarajući o trenutnoj situaciji, došli su do mnogih konstruktivnih rešenja kako bi sport u Kuli nastavio da se razvija.

Ovom prilikom vodeći ljudi Sportskog saveza Srbije obišli su više klubova, hala i sportskih objekata, te se upoznali sa pravom slikom o infrastrukturi na teritoriji Kule. Ovu priliku su iskoristili i da pomognu klubove, podeljene su lopte. Da rad ide uzlaznom putanjom u košarkaškom klubu
Kula uverili su se na licu mesta.

Svoj obilazak nastavili su u Crvenki gde su se družili sa mladim rukometašicama, a u Sivcu su se upoznali sa podmlatkom ženskog košarkaškog kluba. Ovom prilikom predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sabrao je utiske:

- Pre svega moram da pohvalim infrastrukturu koja je na raspolaganju sportistima Opštine Kula. Ovaj obilazak iskoristili smo i za kratko druženje sa mladim sportistima i sportistkinjama, oni su budućnost. Drago mi je da vredno treniraju, a nadam se da će im lopte pomoći da bolje rade i postižu odlične rezultate i u budućem periodu – rekao je Štefanek.

08.12.2018.
Dodela Specijalnog priznanja Sportskog saveza Srbije

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana je redovna sednica Skupštine Sportskog saveza Srbije. Nakon radnog dela posebnu zahvalnst Sportski savez Srbije ukazao je Danetu Korici, nekadašnjem generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije, za sav doprinos u godinama za nama. Zatim su dodeljena itradicionalna Specijalna priznanja. Ovovgodišnji laureati su šampionka u parastonom tenisu Borislava Perić Ranković i legendarni fudbaler Dragan Džajić. Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek.
- Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija - rekao je Dragan Džajić.
Borislava Perić-Ranković istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.
Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna - poručila je ona.


01.12.2018.
Svečana akademija Orijentiring saveza Srbije

U Smederevskoj Palanci održana je svečana akademija Orijentiring svaeza Srbije. Ovom svečanošću obeleženo je 70 godina od osnivanja Planinarskog orijentiring sportskog kluba Jasenica i 25 godina od osnivanja Orijentiring saveza Srbije. Pored obeležavanja ova dva jubileja, bila je idealna prilika da se na kraju godine dodele priznanja najbojima u 2018. godini. Među dobitnicima plaketa za "poseban doprinos razvoju orijentiringa u Srbiji" uručena je Sportskom savezu Srbije. Zahvaljujemo se na ovom priznanju. U narednom periodu nastavićemo da pomažemo i promovišemo kako orijentiring tako i svaki sport u Srbiji. Orijentiring savezu Srbije i Planinarskom orijentiring sportskom klubu Jasenice čestitamo jubilej i nadamo se da će u budućnosti ostvarivati velike uspehe.

30.11.2018.
Otvoren gradski stadion u Subotici

Du
go očekivane promene na Gradskom stadionu u Subotici konačno su privedene kraju, a projekat su finansirale Vlada Srbije i Pokrajinska vlada. Nova travnata podloga na glavnom terenu i atletska staza sa tartan podlogom oko njega, renovirane svlačionice učinili su ovaj objekat mnogo lepšim, a što je još važnije upotrebljivijim. Rekonstruisani stadion su posetili čelni ljudi Sportskog saveza Srbije predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. Svoju premijeru stadion u novom ruhu će imati 5. decembra, kada će u okviru 5. kola Superlige Srbije utakmicu odigrati Spartak - Ždrepčeva krv i Crvena zvezda.

27.11.2018.
Sportski savez Srbije obišao je opštinu Ub

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su se sastali sa rukovodiocima ove opštine i razgovarali i planovima na polju sporta u budućem periodu. Nakon toga Štefanek i Marinković su podelili odbojkaške lopte zajedno sa generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza Srbije ivanom Kneževićem i potpredsednikom OSS Đula Mešterom. Tako je pet osnovnih škola na Ubu dobilo nove lopte.
26.11.2018.
Sajam sporta "Put uspeha" opravdao očekivanja

Spuštena je zavesa na sedmi Sajam sporta. Ove godine slogan je bio "Put uspeha" kojim smo zajedno prošli za tri dana. Još jednom je u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta najbolji srpski brend - sport bio u fokusu. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković sumirao je utiske:

- Pre svega želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta na podršci koju su nam pružili ove godine. Njihova pomoć i odlična saradnja koju negujemo veoma je bitna za pravilno funkcionisanje i rad na promociji sporta. Hvala i granskim i teritorijalnim sportskim savezima. Svojim učešćem doprineli su da ovaj Sajam sporta bude veličanstven. Uspeli smo da ove godine
uz njihovu pomoć oborimo rekord u broju aktivacionih zona pod kupolom hale 1 Beogradskog sajma. Ono što je još važnije broj dece koja su se oprobala u sportovima najveći je do sada, preko 60.000 posetilaca za tri dana bavilo se bar na kratko sportom. Naš najveći uspeh biće ako mališani nastave da se bave fizičkom aktivnošću, a bar nekoliko njih uđe u sistem sporta. Ne želim nikoga da zaboravim, pa se zahvaljujemo i predavačima koji su učestvovali na seminarima, prezentacijama i panel diskusijama. Hvala i generalnim sekretarima sportskih saveza i trenerima koji su se ove godine odazvali na seminare u velikom broju. Nadam se da su se sportisti šampioni lepo osećali tokom tri dana Sajma sporta. Imali su priliku da prenesu duh šampiona na one mlađe koji to tek treba da postanu.

U Sportskom savezu Srbije nemaju vremena za odmor. Tokom tri dana predsednik SSS i generalni sekretar bili su na raspolaganju svim sportskim savezima i trudili se da svakome posvete bar minut
vremena.

- Želimo da budemo što detaljnije upućeni u rad svakog člana Sportskog saveza Srbije. Trudimo se da izađemo u susret i granskim i teritorijalnim savezima. Želimo da zajedničkom dobrom saradnjom izdignemo sport na još viši nivo i nastavimo sa njegovom promocijom. Slušajući komentare, trudićemo se da prevaziđemo očekivanja i sledeće godine na Sajmu sporta uradimo još više za srpski sport.

Generalni sekretar Marinković je za kraj rekao:

- Ovde se put uspeha ne završava, samo smo se osvrnuli na do sada učinjeno. zato nastavljamo
dalje. Zahvaljujemo se svima koji su bili deo ove manifestacije! Do sledećeg sportskog događaja i do narednog Sajma sporta - sportski pozdrav!

25.11.2018.
Asocijacija sport za sve uručila plaketu Sportskom savezu Srbije

Asocijacija sport za sve uručila je Sportskom savezu Srbije plaketu u znak zahvalnosti za doprinos u realizaciji European company winter sport games. Takmičenje je uspešno organizovano na Kopaoniku ove godine u martu. Predsednik Asocijacije sport za sve Velizar Đerić iskoristio je priliku da se zahvali prvom čoveku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku na radu za ovih nepunih godinu dana koliko je na čelu najveće sportske organizacije.
23.11.2018.
Poseta ministra omladine i sporta

Ministarstvo omladine i sporta uvek podržava Sportski savez Srbije, a idealno mesto za sastanak upravo je Sajam sporta, sedmi po redu koji je i ove godine zajedničkim snagama na jednom mestu okupio šampione Srbije i ljubitelje sporta.


23.11.2018.
Otvoren VII sajam sporta – “Put uspeha”
Međunarodni Sajam sporta, sedmi po redu, svečano je otvoren danas pred više hiljada mališan u hali 1 Beogradskog sajma.

Sajam sporta, koji tradicionalno organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) pod sloganom „Put uspeha”, otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u društvu predsednika SSS Davora Štefaneka i proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

– Ovo je godina rekorda, ponosa, radosti i sada obećavamo da moramo da budemo još uspešniji. Sport je put uspeha i predstavljamo ono što Srbija najbolje ima. Uspeli smo mnogo toga da

uradimo, rezultati su bili čak tri puta bolji – rekao je Udovičić na otvaranju.

Кako je otkrio, čak 45 puta u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama srpski sportisti su se našli na podijumu u 2018. godini.

– Sportisti su pravi ambasadori zemlje. Ove godine nikada više nismo imali medalja i infrastrukturnih projekata – rekao je Udovičić i zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić što isplate nagrada za sportiste „ne kasne ni jedan minut”.

Aktuelni olimpijski šampion u rvanju i prvi čovek SSS Davor Štefanek zahvalio se MOS-u na podršci.

– Prošle godine kao sportista sam bio ovde, a ove kao predsednik Saveza i zato gledam drugačije na neke stvari. Srbija donosi mnogo medalja i sportisti opravdavaju uložena sredstva, nadam se da će ih biti još više na putu do Tokija.

Trofejni fudbaler Dejan Stanković, koji je 103 puta nosio dres sa državnim grbom, dodao je da mu je čast što prisustvuje takvoj sportskoj manifestaciji.

Sajam sporta traje od danas do nedelje, a ulaz za sve posetioce je besplatan.


20.11.2018.
Udovičić i Štefanek najavili Sajam sporta 2018. "Put uspeha"


U organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od 23. do 25. novembra biće održan sedmi Sajam sporta, pod sloganom "Put uspeha". Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić.
Ministar Udovičić je istakao da je sajam sporta postao nova vrednost i novi sportski brend, a onda se osvrnuo na uspehe srpskih sportista u 2018. godini:
- Drago mi je da ovogodišnji Sajam organizujemo u godini u kojoj smo oborili rekorde kako u broju organizovanih međunarodnih takmičenja tako i po broju osvojenih medalja.Možemo reći da je ova godina za Srbiju najuspešnija ikada. Na tome se nećemo zaustaviti. Naš
cilj je da što više dece uključimo u sistem sporta, da motivišemo što više roditelja i građana da se rekreiraju, da se bave sportom. Mislim da smo sa Sajmom sporta napravili mali iskorak u promociji svega onogo kvalitetnog što mi imao, a sport je najbolji brend naše zemlje. Čestitam i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku koji uspešno vodi ovako ozbiljnu organizaciju, a nije prestao da se bavi sportom  već uspeo da pre mesec dana postane vicešampion sveta - rekao je Udovičić i dodao da će ovogodišnji Sajam sporta posetiti i mnogi ministri iz regiona, ali i dalekih zemalja kako bi se upoznali sa sportom i sistemom sporta u Srbiji.
Predsednik Sportskog savzea Srbije Davor Štefanek zahvalio se ministru na lepim rečima i
dodao:
- Želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što pruža podršku Sportskom savezu Srbije, a tako i sportistima, jer da nema te podrške ne bi bilo ni ovih rezultata koje postižemo. Želim da pozovem što više dece, što više ljudi da dođu na 7. Sajam sporta. Upoznaju se šta sve mogu da treniraju, saznaju više o srpskom sportu, a tu će biti moje kolege sportisti, veliki šampioni. Ministar i ja ćemo takođe biti na Sajmu, pa vas pozivam da se družimo i naravno bavimo sportom.
Prošle godine Sajam sporta posetilo je preko 50.000 posetilaca, a direktor Sajma sporta nemanja Svjetličić nada se još većem interesovanju:
- Svake godine se trudimo da imamo što više učesnika i zanimljivosti. Tako ove godine na Sajmu sporta u hali 1 možete obići preko 20 aktivacionih zona, upoznati se sa preko 90 sportova, od fubala, košarke, odbojke, preko streljane, ove godine spremna je i veštačka stena za sportsko penjanje, zip lajn, snuker, igraonica za najmlađe i mnogi drugi. Hala 1a tokom sva tri dana rezervisana je za edukaciju - seminare, predavanja i panel diskusije. Dođite da se družite sa šampionima.

Svečano otvaranje Sajma sporta zakazano je za petak, 23. novembar u 12 časova, a pored ministra omladine i sporta Vanje u Dovičića i predsednika Sportskog saveza Srbije na svečanosti će biti i proslavljeni fudbaler Dejan Stanković.

17.11.2018.
Međunarodni savet za vojne sportove (CISM)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović priredili su danas u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba prijem za članove vojnih reprezentacija Republike Srbije u džudou i maratonu povodom uspeha koji su ostvarili na svetskim takmičenjima.

Na nedavno održanom takmičenju, džudo reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je na 38. svetskom vojnom prvenstvu u Rio de Žaneiru u Brazilu tri medalje, čime je prvi put u istoriji vojnog džudoa  osvojena medalja za Srbiju.

Takođe, ženska ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je srebrnu medalju na 50. svetskom vojnom prvenstvu u maratonu koje je održano u Bejrutu u Libanu. Na takmičenju je učestvovalo 15 zemalja sveta, članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM).

Čestitamo vojnoj reprezentaciji Srbije na ostvarenim rezultatima i želimo im da tako nastave i na narednim takmičenjima.

08.11.2018.
Promocija maskote Sportskog saveza Srbije

U prostorijama Sportskog saveza Srbije predstavljena je maskota – Rista. Generalni sekretar SSS Goran Marinković na promociji je rekao:
- Sportski savez Srbije trudi se da bude što bolji mogući servis svim granskim i teritorijalnim savezima u našoj zemlji. Po svom radu smo već prepoznatljivi, a sada smo odlučili da poradimo i na vizuelnom identitetu. Predstavljamo Vam našu maskotu i to pred Sajam sporta koji nas očekuje za dve nedelje. Ovo je Rista, možemo reći novi član naše sportske porodice. U buduće će biti sa nama na svim velikim događajima koje organizujemo i družiće se kako sa onim najmlađima tako i sa starijima. Rista je balkanski ris, retka životinjska vrsta na našim prostorima, baš kao što je po svom radu i Sportski savez Srbije jedinstven. Balkanski ris je hitra, spretna, brza i izdržljiva životinja ima dosta sličnosti sa sportistima pa je to bio razlog više da ga odaberemo za
maskotu. Nadamo se da će vam se svideti.

Ris je veoma malo korišćen kao motiv vizuelne komunikacije i van sporta i u sportu.
Takođe je vizuleno karakteristična životinja. Krzno donekle podseća na leopardovo, ali glava risa je vrlo posebna. Izgleda kao glava velike, pufnaste domaće mačke s tim što samo ris ima specifične krupne, trouglaste uši i „antene“ na njima. Na nivou Srbije unikatan, nam obezbeđuje identifikaciju „ris – Sportski savez Srbije“.
Asocijativnna veza risa i sportista je jasna: snaga, brzina, pokretljivost, dostojanstvo.


Simbolika ris – Sportski savez Srbije:

Risa dovodimo u simboličku vezu sa Sportskim savezom Srbije – sa njegovim istorijatom, sadašnjim aktivnostima i ciljevima za budućnost . 
Sportski savez Srbije s uspehom pronalazi svoj razlog postojanja u promovisanju sportskog duha, popularisanju sporta i fizičke aktivnosti kod dece i mladih, edukaciji i obezbeđivanju infrastukturalnih uslova za razvoj sporta, iniciranju i kordinisanju saradnje između sportskih saveza pojedinačnih sportova, lokalnih sportskih saveza, jedinica lokalne samouprave i državnih institucija, pospešivanje rada klubova u kojima se građani bave medijski manje atraktivnim, ali za pshihofizičko zdravlje dragocenim, sportovima…Zato je balkanski ris naša maskota - iako ugrožena vrsta, ris je i dalje veoma:

*snažan
*hitar 
*pokretan 
*neumoran 
*dostojanstven05.11.2018.
Mali sajam sporta u Vranju

Sportska hala u Vranju danas je bila mala da primi svu decu koja su pohrlila da se družimo na još jednom Malom sajmu sporta. Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i pomoć odličnih domaćina iz Sportskog saveza Vranja i gradske uprave organizovali su šesti ovogodišnji Mali sajam koji je lepa uvertira pred Sajam sporta u Beogradu. Na samom otvaranju gradski većnik za sport Nenad Đorđević poželeo je dobrodošlicu predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije - Velika nam je čast što je Mali sajam sporta po prvi put ove godine održan baš u našem gradu. Ovo je odlična prilika da se družite, učite prave vrednosti i trenirate neki sport kako biste uživali u zdravom životu i sklonili se od stvari koje nisu prigodne mladima. Pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić skrenuo je pažnju deci na zdrav život i bavljenje sportom - Ova
prelepa slika nas sve čini ponosnim. Nadamo se da će mnogo dece početi da se bavi sportom baš kao i njihovi stariji drugari – pomoćnik ministra se osvrnuo i na nedavni rezultat predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka – Ovom prilikom čestitam predsedniku Sportskog saveza Srbije na srebrnoj medaljiosvojenoj na Svetskom rvačkom prvenstvu, on je pravi primer mladima da radom i trudom možete mnogo ostvariti. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković izvinio se zbog izostanka Davora Štefaneka zbog bolesti, a onda pohvalio domaćine - Prelepo je biti na Malom sajmu sporta ovde u Vranju, zahvalio bih se svima na pomoći pri organizaciji ove manifestacije. Ovo je jedinstvena prilika gde oni koji već treniraju svojim mlađim sugrađanima mogu da prezentuju sport na najbolji način. Verujemo da je uspeh ako bar jedno dete posle ovog događaja uvedemo u sistem sporta. Poznajući Vranjance znamo da će broj dece koja će početi da treniraju biti mnogo veći – rekao je Marinković i dodao – Sportski savez Srbije ovom prilikom doniraće lopte osnovnim, srednjim i specijalnimškolama u Vranju, to je samo mali znak pažnje. 

Malim sajmom sporta u Vranju najavljujemo događaj koji će okupiti sve sportske saveze u Srbiji. Tokom tri dana od 23. do 25. novembra u hali 1 Beogradskog sajma organizujemo veliko druženje, kako sa proslavljenim srpskim sportitima tako i sa budućim šampionima.


30.10.2018.
Njegova ekselencija ambasador Turske u poseti Sportskom savezu Srbije

Kao i svaki sportista što ima pripreme pred takmičenje kako bi postigao odličan rezultat, i Sportski savez Srbije svoje vizije pretvara u dela, danas za neko bolje sportsko sutra. Tako su predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, odmah sa strunjače posle osvojene svetske srebrne medalje, i generalni sekretar Goran Marinković ugostili njegovu ekseleniciju ambasadora Turske Tanžu Bilgič. Učinjen je prvi korak u saradnji dve zemlje, Srbije i Turske na planu sporta. Kako i sam ambasador voli i prati sport bio je prijatno iznenađen predlozima koje je izneo prvi čovek Sportskog saveza Srbije. Kako bi se što pre i što kvalitetnije plan sproveo u delo, već sledeće nedelje zakazan je novi sastanak na kome će biti prezentovani konkretni planovi koji se odnose na više nivoa.

- Zahvalni smo njegovoj ekselenciji ambasadoru Turske što je prihvatio najpre da se sastane sa nama, a veoma me je obradovala činjenica da razume probleme kao i smer u kome sport u može da napreduje ako udružimo vizije i napore. Nadamo se da će ovaj potez doneti mnogo pogodnosti sportu u Srbiji – izjavio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Na sastanku je prisustvovao i Dušan Pešić fudbalska legenda i veliki poznavalac turske kulture kome se zahvaljujemo na dolasku.
27.10.2018.
Davor Štefanek - Srebrna medalja na SP u Budimpešti !

Predsednik Sportskog saveza Srbije, olimpijski prvak, svetski i evropski šampion, dodao je još jedno odličje sa svetskog prvenstva u svoju bogatu riznicu. Davor Štefanek je u finalu svetskog prvenstva izgubio danas od Rusa Artema Surkova 0:7.

Ali, oko vrata Davora Štefaneka, ipak, siija kao zlato - srebrna medalja osvojena u kategoriji do 67. kilograma grčko rimskim stilom! To je aktuelnom olimpijskom šampionu treća medalja sa svetskih šampionata, pošto je prethodno imao jedno zlato i bronzu. Pored mnogobrojnih obaveza koje je od 27. decembra 2017. godine imao kada je izabran za prvog čoveka najmasovnije sportske organizacije na Balkanu, Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je i intezivno trenirao što pokazuje upravo i ova medalja koja je za poštovanje. 

Iako su neki sumnjali u psihičku i fizičku snagu našeg zlatnog olimpijca on im je ovim odličjem dokazao suprotno jer neko ko ne veruje u naše sportiste ne veriju ni u Srbiju. Bravo majstore, idemo dalje !


26.10.2018.
Raskrčio sebi put do finala, samo napred predsedniče

Davor Štefanek olimpijski prvak i predsednik Sportskog saveza Srbije sutra se bori za titulu šampiona Sveta u kategoriji do 67kg na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Budimpešti.
Razni zavidni ljudi su u predhodnom periodu pokušali da mu spuste koncentraciju izjavama kako funkcija i sport ne idu zajedno, ovim izvanrednim uspehom Davor ih je još jednom razočarao. Napred Majstore !
Davor će se u finalu kategorije do 67. kilograma boriti protiv Rusa Artema Surkova. Završni mečevi Svetskog prvenstva u Budimpešti su na programu u subotu od 18 pa do 21 čas. Kristijan Fris će se boriti za bronzu u kategoriji do 60kg! Njegov protivnik će biti Aidos Sultangali iz Kazahstana.

26.10.2018.
Borislav Pelević

Rođen je 22. novembra 1956. u selu Bublje kod Peći, na Kosovu i Metohiji. Pelević je bio doktor nauka iz oblasti sportskog menadžmenta i bio je profesor na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu na predmetima Menadžment sportskih takmičenja i Uvod u menadžment.

Na institutu za sport i fizičku kulturu INSEP u Parizu, 1986. i 1987. godine diplomirao je borilačke sportove, smer savate boks. Nosilac je Srebrne rukavice, najvišeg zvanja u savateu. Majstor je karatea - crni pojas 4. dan a zvanje je dobio polaganjem pred komisijom čiji je predsednik bio proslavljeni selektor i trener engleske karate reprezentacije, Tiki Donovan. Trenirao je karate klub „Partizan“, sa kojim je osvojio titulu šampiona Srbije.

Osnovao je prvi kik boks klub u Srbiji gde se trenirao ful kontakt i savate boks. Predsednik je Svetske kik boks federacije WAKO i Predsednik sudijske komisije Svetske federacije. Bio je I potpredsednik Sportskog saveza Srbije i predsednik kik boks saveza Srbije.

Ovom prilikom upućujemo saučešće porodici.


20.10.2018.
SRBIJA JE PRVAK SVETA ! - BRAVO DEVOJKE !!!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta po prvi put u istoriji, pobedivši Italiju sa 3:2 u setovima (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

KRAAAAAAAAAAAJ! SRBIJA - ITALIJA 21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:10
16.10.2018.
Generalni sekretar posetio Vrbas

Kako bi se što bolje upoznali sa situacijom u lokalnim samoupravama generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković uputio se u Vrbas.Najpre su ga primilipredsednik opštine Milan Glušac, savetnik predsednika opštine predrag Rojević, kao i članovi Veća za sport Srđan Stanić i sekretar Sportskog saveza Vrbasa Bojan Antonić. nakon prezentacija trenutne sportske slike grada obišli su Centar za fizičku kulturu. Ovaj sportski kompleks, ponos i dika Vrbasa, jedan je od najbolje osmišljenih na našim prostorima. Sadržaj ovog kompleksa je raznovrstan, pored otvorenog i zatvorenog bazena, teretane, hale za dvoranske sportove, terena za fudbal, košarku i tenis  poseduje i streljanu, kuglanu, atletsku stazu, pa i smeštajne kapacietete i spa centar.
- Sportski savez Vrbasa je veoma dobro organizovan, sa ambicijom da napreduje. Akcije koje su sprovodili u gradu Sportski savez Srbije uvek podržao u želji da tako i nastave. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom i komunikacijom kako sa Sportskim savezom grada tako i lokalnom samoupravom i nadamo se da će nastaviti sa dobrim radom. Dodaću da je CFK jedan od najboljih sportskih kompleksa, odličan za sprovođenje priprema sportista - izjavio je generalni sekretar SSS Marinković.

15.10.2018.
Generalni sekretar u poseti Apatinu

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije obišao Apatin u okviru standardne procedure obilaska i pomoći teritorijalnim granskim savezima.Marinkovića je uz srdačnu dobrodošlicu dočekao predsednik SS Apatin, Dejan Smiljanić, sekretar SS Slobodan Bačić, kao i zamenica predsednika opštine Dubravka Korać. U plavoj sali SO Apatin održan je radni sastanak na kome su predstavnici lokalne samouprave i SS Apatin upoznali generalnog sekretara sa stanjem sporta u opštini Apatin i sportskom infrastrukturom. -Cilj ovog dolaska je pre svega upoznavanje sa ljudima koji rade u sportskom savezu i detektovanja stanja na terenu. Vaš sportski savez ima odličnu komunikaciju sa lokalnom samoupravom i to je jedan od važnijih uslova da bi klubovi funkcionisali. Po priči predstavnika stanje je dobro, klubovi dobro funkcionišu, pričali smo o
infrastrukturi koje u opština Apatin ima ali bi mogla da bude i bolja. Takođe smo razgovarali o jednom projektu koji ćemo zajedno pokušati da realizujemo. – kazao je Marinković Slobodan Bačić se zahvalio generalnom sekretaru SS Srbije na poseti i lepim rečima, ali i na novim idejama koje će kako on navodi pokušati da realizuju već u narednoj godini. Nakon što je završen radni sastanak posetili su novoizgrađene sportske terene u Gimnaziji „Nikola Tesla“, stadion OFK „Mladost“ Apatin i plažu kod restorana „Plava Ruža“, cilj ovih poseta je bio da se vide potencijali za razvoj sportskih objekata opštine Apatin.03.10.2018.
Sportski dan u Kraljevu

Mališani iz Kraljeva imali su priliku da uživaju u pravom sportskom danu. Mali sajam sporta koji je održan kako ispred tako i u samoj novoj hali Sportskog centra „Ibar“ privukao je veliku pažnju. Udruživši snage Sportski savez Srbije, Sportski savez Kraljeva, Ministarstvo omladine i sporta uz podršku gradske vlasti Kraljeva priredili su prezentaciju sportova i druženje sa posetiocima među kojima je najviše bilo osnovaca. A đaci su imali šta i da vide, od auto-moto sportova, odbojke, košarke, fudbala, atletike, ragbija, američkog fudbala, karatea, biciklizma, pa tako na 34 štanda, sve je bilo u znaku dobrog raspoloženja i naravno sporta.

Na samom otvaranju gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je rekao: - Drago mi je da ste svi ovde sa nama. Vi koji već trenirate i svi oni koji ste odlučili da se bavite nekom fizičkom

aktivnošću. Napravili smo prvi Mali sajam sporta u Kraljevu, onako kako bi trebalo, da na najboji mogući način promoviše sport Kraljeva. Nadam se da ćemo i sledeće godine organizovati ovu manifestaciju uz podršku Sportskog saveza Srbije i da ćemo nastaviti našu uspešnu saradnju.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović zahvalio se učesnicima i posetiocima Sajma sporta: - Hvala bivšim, hvala sadašnjim, a hvala i budućim šampionima. Dragomi je što ste se odazvali našem pozivu. Nadam se da ćete se dobro upoznati sa sportskom ponudom Kraljeva i odlučiti se da trenirate neki sport.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković najpre se izvinio zbog izostanka predsednika SSS Davora Štefaneka sa Malog sajma i preneo im obećanje predsednika da će ih posetiti odmah nakon Svetskog prvenstva u rvanju koje ga očekuje, a onda je poručio Kraljevčanima: - Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde u sportskom gradu Kraljevu. Sportski savez Srbije je izabrao baš vaš grad da bude domaćin jednog od šest Malih sajmova sporta. Upravo ovde promovišemo sport i nadamo se da će što više mlađih Kraljevčana da se priključi treninzima baš poput starijih drugara. Bavljenje sportom donosi mnogo toga lepog i korisnog, od druženja, prijateljstava za ceo život, a naravno i zdravijeg života.

Generalni sekretar je uručio i 23 paketa lopti za osnovne i srednje škole u Kraljevu.

01.10.2018.
Predsednik i generalni sekretar obišli vaspitno popravni dom u Kruševcu


Sportski savez Srbije iskoristio je posetu Kruševcu i za obilazak štićenika Vaspitno popravnog doma. Ovom prilikom predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković poklonili su lopte, kako bi svi u ustanovi mogli da treniraju i usmere energiju na sport.

01.10.2018.
Mali sajam Sporta u Kruševcu


U organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Kruševca i Ministarstva omladine i sporta, a uz podršku grada Kruševca, u carskom gradu je održan Mali sajam sporta. Na samom otvaranju prisutnima su se obratili gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. - Bavljenje sportom treba da postane deo svakodnevnih aktivnosti, a Sajam sporta je odlična prilika da se osnovci i srednjoškolci upoznaju sa svim mogućnostima bavljenja sporta u našem gradu, da se druže sa sportistima, prisustvuju prezentacijama klubova i udruženja i ono najvažnije odaberu sport kojim će se baviti -  izjavila je
na otvaranju gradonačelnica Palurović. - Zajednički se trudimo da svi i mlađi i stariji, oni koji počinju kao i oni što uveliko treniraju imaju bolje uslove za bavljenje sportom i uživaju u osvajanju priznanja. Budite uporni i ostvarite svoj san - rekao je predsednik SSS. Tom prilikom Štefanek je uručio simboličan poklon gradonačelnici, komplet lopti, a one će biti dodeljene u 18 škola ovog grada. Sam početak Sajma obeležile su trke predškolaca za devojčice i za dečake. Na atletskoj stazi, terenu sa prirodnom i veštačkom travom Mičetovog stadiona posetioci Sajma su mogli da se upoznaju sa uspesima klubova iz svog grada i to u 37 sportova. Mališani su se na jednom mestu mogli oprobati u kojem god sportu su želeli. Neki od njih odigrali su i partiju stonog tenisa sa Davorom Štefanekom, a mnogi su poželeli i zajedničku sliku. Kruševac je još jednom dokazao kakav sportski duh poseduje. Današnja manifestacija još jedna je u nizu, već u sredu 3. oktobra sportski karavan se seli u Kraljevo!


01.10.2018.
Sve spremno za odlazak na Četvrtu romsku Olimpijadu

U prostorijama Sportskog saveza Srbije održana je konferencija za medije Romske inicijative za održivi razvoj "RIZOR" pred odlazak na 4. romsku Olimpijadu. Tom prilikom predsednik "RIZOR" Milorad Popović rekao je:
- Pre nešto više od dve godine došli smo na ideju da učestvujemo na ovakvim manifestacija. Na Romskoj Olimpijadi učestvuju deca od 8 do 12 godina kojoj mnogo znači druženje sa vršnjacima iz drugih zemalja i sportsko nadmetanje. Od30. septembra do 1.oktobra u Murskoj Ohoti u Sloveniji nadamo se da ćemo ostvariti dobre rezultate. Ove godine uz pomoć Sportskog saveza Srbije moći ćemo da otputujemo na takmičenje i zato im se ovom prilikom zahvaljujemo. Razumeli su našu ideju da kroz sport uključimo mlade rome i romkinje u društvene tokove republike Srbije, budu vidljivi i ravnopravni članovi ovog društva.
Popović je dodao "RIZOR" ima planove i nastavlja sa aktivnostima i po povratku sa takmičenja. Uz savetovanjem sa Sportskim savezom Srbije planira se po privi put osnivanje Romskog sportskog saveza Srbije, kako bi se bolje organizovali postojeći i stimulisalo organizovanje novih romskih klubova.

27.09.2018.
Đacima u Novom Pazaru uručeni sportski rekviziti


U cilju razvoja školskog sporta, Osnovnu školu „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru posetila je delegacija predvođena ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i predsednikom Saveza za školski sport Željkom Tanaskovićem. Ovom prilikom školi su uručeni rekviziti za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje sportskim, vannastavnim aktivnostima. Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da donacija sportske opreme u cilju opremanja škola treba da podstakne razvoj školskog sporta. „Ova je akcija u skladu sa opredeljenjem grada da razvija školski sport, koji je jednako važan kao i profesionalno bavljenje sportskim aktivnostima. U tom cilju, posebnu pažnju posvetili smo uređenju sportskih terena i dvorana, za šta iz budžeta izdvajamo značajna sredstva“, poručio je gradonačelnik Biševac. Škola je dobila paket rekvizita koji pružaju optimalnu mogućnost za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, o čemu je   govorio predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković. „Velika je stvar da decu od malih nogu naučimo da sport postane deo njihovog svakodnevnog života, u cilju očuvanja zdravlja i pravilnog fizičkog razvoja“, rekao je Tanasković, istakavši posebno zadovoljstvo što „u gradu razumeju potrebu za razvoj sporta i jednako doprinose realizaciji te ideje kao i Minstarstvo“. Predsenik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek naglasio je važnost razvoja školskog sporta u pogledu stvaranja generacija profesionalnih sportista.
„Ima Novi Pazar dovoljno potencijala, a sjajno je što grad nesebično ulaže u  svoju decu. Nadam se najiskrenije da ćete na narednim olimpijskim igrama imati predstavnike i iz Novog Pazara, i zašto da ne, osvojiti medalju“, poručio je Štefanek. O važnosti Novog Pazara na sportskoj mapi Srbije i Balkana govorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. „Ovakva infrastruktura osnov je za postizanje rezultata i čestitam vam na sposobnosti da to prepoznate. O Novom Pazaru sportska Srbija govori s poštovanjem, posebno respektujući izuzetne rezultate koje postižete. Sjajno je i to što radite i na stvaranju smeštajnih kapaciteta i što vam uskoro, za organizaciju. velikih takmičenja neće trebagti podrška  lokalnih opština“, poručio je Udovičić. Osnovnoj školi „Stefan Nemnanja“ su u okviru akcije da do kraja ove godine petnaest odsto fiskultrurnih sala dobije opremu , uručeni novi koševi, golovi, mreže i po deset lopti za kolektivne spoertove – fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

27.09.2018.
Mali sajam Sporta održam u Novom Pazaru

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza opštine Novi Pazar i podršku lokalne samouprave u Novom Pazaru održan je „Mali sajam sporta“. Svečanom otvaranju „Malog sajma sporta“ prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Saveza Goran Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci posmatrali su oko 200 sportista iz klubova sa teritorije Novog Pazara kako demonstriraju svoje sportsko umeće i veštine u prepunoj sportskoj dvorani „Pendik“ – a zatim i sami priključili i oprobali u karateu, košarci,
fudbalu, odbojci, aikidu i ostalim sportovima. "Kao predsednik Sportskog saveza Srbije želim da se zahvalim svoma i Ministarstvu omladine i sporta i lokalnoj samoupravi što organizujemo ovakve manifestacije poput Malog sajma sporta. Zajednički radimo na tome da svi vi, i mlađi i stariji, i oni koji već treniraju i oni koji tek počinju, možete da trenirate u što boljim uslovima i uživate u osvajanju medalja jer ćete tako najbolje zahvaliti Srbiji koja mnogo ulaže u sport. Verujte u svoj san kao što sam i ja verovao, budite uporni i rad će se sigurno isplatiti"

„Izuzetno je važno da nastavimo sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru i širom

Srbije, kao i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i potekli. Novi Pazar se ponosi svojim sjajnim atletičarima Amelom Terzić, Elzanom Bibićem, Teodorom Simović, Saimom Murić; karatistima, biciklistima, košarkašima, odbojkašima, kik bokserima, fudbalerima i svim ostalim sportistima - koji su deci i mladima uzor i svojim uspesima ih motivišu ka krenu njihovim stopama, baveći se nekim od sportova“, rekao je ministar Udovičić na otvaranju Malog sajma sporta.
21.09.2018.
Mali sajam Sporta održan u Mionici

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Mionica uz podršku lokalne samouprave danas je u Mionici po prvi put održan „Mali sajam sporta“. Novu Halu sportova okupirali su osnovci i srednjoškolci i pomno posmatrali sportiste iz šesnaset klubova sa teritorije opštine Mionica kako demonstriraju svoje umeće i sposobnosti, a onda su se i sami priključili drugarima i oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci... Sajam je otvorio zlatni olimpijac u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. - Država Srbija ulaže puno u razvoj sporta i sportske infrastrukture kako bi se stvorili najbolji uslovi za treniranje i takmičenje sportista. Deca su nešto najlepše što se može videti na ovakvim
manifestacijama, jer su ona budućnost srpskog sporta. - rekao je Štefanek i poručio najmlađim sportistima da treniraju, da zdravo žive i da se trude, pa i sami da osvajaju medalje.
Državni sekretar Predrag Peruničić je rekao - - Nastavljamo tradiciju, a ono što je dobro ne treba menjati. Nama je cilj da što više dece imamo u sistemu sporta. Ono što je takođe važno napomenuti da smo u Mionici dobili prvo poluvreme - izgrađena je hala, koja je veoma bitna za sportsku infrastrukturu u ovom kraju. Ostaje drugo poluvreme, a to je da se dvorana napuni, da u ovom gradu bude što više dece, što više sportista. Naravno sve će to doprineti i razvoju sportskog turizma u ovom delu Srbije. 
Zadovoljstvo što se Mali sajam po prvi put održava u Mionici nije krio predsednik opštine Boban Janković - Ovo je prvi put da u opštini Mionica imamo ovakvu manifestaciju zahvaljujući Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji nas prate i podržavaju svih ovih godina. Radili smo na sportskoj infrastrukturi, strategiji razvoja sporta, a prave rezultate tek očekujemo jer je ovo samo temelj. Prvi put nam je u poseti olimpijski šampion, deca i sportisti mogu da se druže sa Davorom Štefanekom, a to je veoma važno, njegova pažnja i podrška, samim tim afirmišemo i nove i buduće sportiste. 
Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je opštinu Mionica u organizaciji ovog događaja, što je prema njegovim rečima pravi pogodak imajući u vidu veliki broj dece koja su posetila Sajam. Marinković je dodao da se odavde manifestacija seli u Novi Pazar 26. septembra, nakon čega slede i drugi gradovi: Kruševac, Kraljevo i Vranje.

14.09.2018.
Najavljen Mali sajam sporta u Kraljevu

Delegacija Sportskog saveza Srbije posetila je još jedan od šest gradova domaćina Malog sajma sporta - Kraljevo. Generalni sekretar SSS Goran Marinković I savetnik SSS Nemanja Svjetličić proverili su kako teku pripreme I pružili podršku radskom savezu za što bolju organizaciju: “Kraljevo smo odabrali za domaćina jer je ovo grad sporta, što će se verujem videti i 3. oktobra. Nadam se da će doći mnogo dece koja će imati prilike da se na jednom mestu upoznaju sa kojim god žele sportom u njihovom gradu. Ovakvim akcijama želimo da promovišemo zdrav život i bavljenje sportom“, izjavio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.
Sportski savez Kraljeva je prošle godine po prvi put organizovao ovaj događaj, a početkom oktobra žele da se na Sajmu sport pokaže u punom sjaju: “Ono što je zadatak Sportskog saveza
Kraljeva jeste da ove godine podigne Sajam sporta na viši nivo. S obzirom da su sada rukovodioci mladi ljudi, ljudi koji žele da rade i koji su ambiciozni i Sportski savez Srbije i grad Kraljevo očekuju veći uspeh Sajma sporta u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Predrag Terzić.14.09.2018.

Novi Pazar se sprema za Mali sajam sporta

Novi Pazar će biti jedan od šest gradova domaćina Malog sajma sporta i to 26. septembra. Tim povodom generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i savetnik SSS Nemanja Svjetličić posetili su gradonačelnika Nihata Biševca i obišli sportsku infrastrukturu grada. 

"Smatramo da smo izabrali šest gradova gde se na pravi način mogu promovisati sport  i zdrav život, upravo kroz organizaciju Malog sajma sporta. Novi Pazar je centar regiona što je razlog više da bude  jedan od suorganizatora manifestacije", rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i dodao: "U zavisnosti od vremenskih uslova imamo dve varijante, otvoren ili zatvoren prostor kao lokaciju na kojoj će se Mali sajam održati. Očekujem da veliki broj mladih dođe i

uveliča ovaj događaj". O popularizaciji sporta i stvaranju još boljih uslova za sportiste, govorio je gradonačelnik Nihat Biševac. "Ova je godina zaista najuspešnija u istoriji novopazarskog sporta, pa je organizacija manifestacije potvrda svega toga. Sajam ima za cilj da popularizuje sport, a sva naša ulaganja u sportsku infrastrukturu, očigledno daju rezultate", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši značaj  podrške koju  Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije pružaju gradu. Direktor Sportskog centra „Pendik“ Enes Pljakić rekao je:"Činjenica je da smo po kvalitetu i raznovrsnosti sportske infrastrukture peti na nivou Srbije. Nadamo se daljoj pomoći Sportskog saveza kada je reč o edukaciji stručnog kadra, a sve u cilju da mladim ljudima stvorimo uslove za još veće uspehe".


12.09.2018.
Sportski savez Srbije pomogao RK Spartak

Podmlađena ekipa Rukometnog kluba Spartak Vojput iz Subotice, pokušaće u podmlađenom sastavu da ove sezone napravi što bolji rezultat. Nakon prošlogodišnjeg 8. mesta u Superligi podrška je stigla i od Sportskog saveza Srbije. Rukometašima su poklonjenelopte. Generalni sekretar SSS Goran Marinković obišao je klub na severu Srbije i poželeo sreću učenicima Slaviše Lakovića pred kojima je težak zadatak na samom startu sezone. Već 22. septembra gostovaće RK Obićiću u Beogradu, a samo nedelju dana kasnije u Suboticu dolazi RK Crvena zvezda. Ovom akcijom Sportski savez Srbije nastavlja sa pružanjem podrške klubovima sa tradicijom, a u trenutnoj teškoj situaciji. Podsetimo da je Spartak 2015/16 bio bitke u SEHA ligi.
11.09.2018.
Romska inicijativa

Bliži se Četvrta dečija romska olimpijada. Na ovom takmičenju, koje se od 30. septembra do 1. oktobra održava u Sloveniji u mestu Murska Sobota, učestvovaće i takmičari iz Srbije. Priliku za druženje i takmičenje imaju oni najmlađi uzrasta od osam do 12 godina, a put Slovenije će krenuti njih 20. Sa mališanima će putovati i kompletna seniorska Fudbalska romska reprezentacija Srbije koja će u sklopu ovog takmičenja odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom domaćina. Upravo je Romska fudbalska reprezentacija Srbije 2017.godine na Međunarodnom turniru romskih ekipa stigla do finala u kojem je izgubila od predstavnika BiH. Predsednik Romske inicijative za održivi razvoj "RiZor" Milorad Popović posetio je Sportski savez Srbije i predstavio plan aktivnosti. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, pored pomoći Romskoj inicijativi da otputuje u Sloveniju, posavetovao je kako rukovodstvo može preduzeti sledeće korake kako bi unapredili sport romske zajednice. Popović je tom prilikom izjavio: Raduje nas što je Sportski savez Srbije prepoznao značaj edukacije dece i mladih Roma kroz podsticanje aktivnog bavljenja sportom uz promociju zdravih stilova života i našu težnju ka jednakom i ravnopravnom statusu Roma. Ovakvim akcijama će biti omogućena razmena iskustava između dece i odraslih i veća vidljivost Roma na nacionalnom i regionalnom nivou.

06.09.2018.

Lix open – Kup u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama

U subotu 08.septembra po peti put će biti održan Lix open – Kup u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama. Mališani će se igrati i družiti od 11 časova na fudbalskom terenu FK Rakovica. Promoteri su doktor Nada Macura, Vaterpolo klub Prtizan i Karate klub Nipon.Zoran Milačić direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj kao i Glen Morison, zamenik ambasadora Australije više godina podržavaju aktivnosti Lix-a. O napretku dece koja odlaze na ovakve treninge najbolje govori zadovoljstvo njihovih roditelja. Snežana Tomić, član roditeljske komisije i Ljiljana Basurović, majka dečaka koji ima razvojnu disfaziju sa poremećajem govora i pažnje primetile su napredak kod svoje dece.

Ljiljana Stanojević direktor sportskog udruženja Lix pozvala je sve koji mogu da dođu u subotu na ovo druženje

- Na početku Lix opena deset minuta je rezervisano za zajedničko zagrevanje. Tako svi mogu da vežbaju. Povedite svoje mališane da se zajednički družimo. A deci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima sigurno će značiti podrška društva. Ovaj događaj demonstrira potpuno nov pristup terapijskom tretmanu dece sa širim spektrom autizma. Kroz razne vežbe, motorikom, deca unapređuju svoje sposobnosti.
04.09.2018.
Odlična saradnja sa Sportskim savezom Kruševca se nastavlja


Ove godine Sportski savez Srbije odabrao je upravo da "Lazarev grad" bude jedan od gradova domaćina Malog sajma sporta i to 1. oktobra. Ovaj predlog sa ciljem promovisanja sporta i zdravog načina života sa oduševljenjem je prihvatila zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević:
- Mi kao lokalna samouprava podržavamo ovakva i slična dešavanja posvećena sportu, fizičkoj kulturi i zdravom načinu života. Prethodnih godina slične manifestacije smo organizovali u spostvenoj režiji, ali ćemo sada zahvaljujući Sportskom savezu Srbije sve podići na viši nivo. Nakon niza sportskih manifestacija u okviru "Sportskog leta", predsednik Sportskog saveza Kruševca Bojan Obradović istakao je značaj organizacije Sportskog sajma za grad i okolinu: - Trudimo se da saradnju sa Sportskim savezom Srbije odežavamo na najvišem nivou. Organizacijom Sportskog sajma 1. oktobra na Marčetovom igralištu, ili u Sportskoj hali u slučaju kiše, želimo da okupimo što više dece, da im pokažemo lepu stranu svakodnevice čiji sastavni deo treba da bude upravo sport. Sportski savez Srbije nastavlja da sprovodi manifestacije za najmlađe,a generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković tom prilikom je izjavio: - Kruševac smo izabrali za jedan od gradova koji će organizovati Sajam sporta jer je do sada imao odlične rezultate rada i infrastrukturu. Zajedničkim snagama sa gradskom upravom i Sportskim savezom ponovo ćemo okupiti one najmlađe i omogućiti im da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, nadamo se i nastave da treniraju. Prvi Sportski sajam usprešno je organizovan u Zrenjaninu. Sportski karavan se seli 21.septembra u Mionicu,a onda i u Novi Pazar, Kruševac, Kraljevo i Vranje.

03.09.2018.

Mali sajam sporta - Zrenjanin

Prvog dana školske godine grad Zrenjanin bio je po prvi put domaćin Malog sajma sporta. U renoviranoj legendarnoj hali "Medison" okupili su se mladi iz preko 40 sportova koji su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima. Uz pomoć Sportskog saveza Srbije još jednom su mališani imali priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, upoznaju pravila kao i uspehe. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek tom prilikom je izjavio:
-  Ove godine smo izabrali za jedno od odredišta grad Zrenjanin - grad sporta. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane Španović i mnogih drugih. I sam sam bio član zrenjaninskog Proletera 10 godina i vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam
i ja počeo da se bavim rvanjem i svojoj osnovnoj školi.  Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković... Ono što je moje, kao predsednika  Sportskog saveza Srbije je da obezbedimo što bolje uslove da se bave sportom, da što više budu na igralištima, a ne  za kompijuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo imati zdravu decu i buduće šampione. 
Svečanom otvaranju zrenjaninskog Malog sajma sporta prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i legendarni Zrenjaninci Branislav Simić, Miroslava Najdanovski, Vladimir Grbić.GALERIJA SLIKA SA MALOG SAJMA


22.08.2018.
Sportski savez Srbije u poseti Majdanpeku

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, posetili su juče opštinu Majdanpek. Njih je ovom prilikom dočekao predsednik Sportskog saveza Majdanpeka gospodin Mario Buljubaša kao i čelnici iz opštine i mnogobrojni građani a pretežno omladina. Predsednik je ovom prilikom uručio lopte za sve škole na teritoriji opštine Majdanpek a ostalo možete pogledati na video snimku sa jučerašnje posete.
13.08.2018.
Pomoć Sportskog saveza Srbije

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković, uručio je 2 kompleta odbojkaških lopti Ženskom odbojkaškom klubu iz Subotice. Ovo je još samo jedna u nizu akcija gde Sportski savez Srbije pomaže svoje članice i klubove vidu doniranja  lopti i drugih sportskih rekvizita. Sportski savez Srbije će i ubuduće kao i do sada nastaviti sa ovakvim akcijama kako bi se sport u Srbije podigao na viši nivo i pomagati onima kojima je pomoć Sportskog saveza Srbije neophodna.
08.08.2018.
Sportski savez Srbije pomogao Vladimirce

Sportski savez Srbije posećujući teritorijalne saveze zapaža kakve ideje za unapređenje i promociju sporta postoje i čime mogu biti stimulisane odnosno sprovedene u delo. Jedna od tih dobrih ideja su i Seoske olimpijske igre koje se ove godine održavaju u opštini Vladimirci od 24.-26. avgusta. Opština Vladimirci organizuje Seoske olimpijske igre s ciljem da popularizuje sporta u selima, širi ideje o olimpizmu, utiče na razvoj masovnog takmičenja i negovanje dobrih odnosa među mladima. Takođe, organizacija jedne ovakve manifestacije zahteva i saradnju žitelja Mesnih zajednica čime se ona unapređuje. Seoske olimpijske igre šire pozitivan uticaj na psihofizičko zdravlje ljudi kao i promovišu sport kao osnovu za zdrav život kod dece i mladih. Sportski savez Srbije podržao je ovu manifestaciju, a generalni sekretar Goran Marinković uručio je Sportskom savezu Vladimiraca lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet. S tim u vezi izjavio je: „Država radi mnogo na tome da se male opštine u Srbiji ponovo naseljavaju i da se ulaže u njih. Zbog toga mislim da su Seoske olimpijske igre odličan način da se meštani pokrenu posebno zato što je u pitanju sportska manifestacije u kojoj mogu da učestvuju svi, od dece do starijih. Naša saradnja sa Vladimircima je počela našim dolaskom, primećeno je da ovde postoje neke dobre ideje stoga su one podržane i sprovedene u delo. Isti cilj imamo za celu Srbiju, da zajedničkim radom unapređujemo sport. I idemo ka tome“.

08.08.2018.

Miodrag Rakić predsednik Savate saveza Srbije posetio Sportski savez Srbije

Gospodina Rakića primio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Tema današnjeg sastanka je između ostalog bila koncentrisana na organizovanje polumaratona u opštini Ruma. Sportski savez Srbije će rado izaći u susret i dati neophodnu podršku kako bi ovaj polumaraton protekao u najboljem redu.


08.08.2018.
Sastanak u Sportskom savezu Srbije između predstavnika Uba i FSS-a
U prostorijama Sportskog saveza Srbije, sastali su se predstavnici Uba i Uroš Zeković iz Fudbalskog saveza Srbije. Sastanku je ispred Sportskog saveza Srbije prisustvovao generalni sekretar Goran Marinković. Tema sastanka je pomoć opštini i Sportskom savezu Uba oko sportske infrastrukture u vidu nabavljanja veštačkog terena za fudbal.


07.08.2018.
Potpisan sporazum sa APR-om

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Srbije potpisan sporazum o saradnji Sportskog saveza Srbije i Agencije za privredne registre Republike Srbije. Sporazum su potpisali generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i direktor Agencije za privredne registre, Zvonko Obradović. Generalnom sekretaru SSS sporazum je uručio gospodin Branislav Dobrosavljević, rukovodilac odeljenja za isporuku podataka. Ovo je ujedno bio i povod za sastanak sa gospodinom Dobrosavljevićem. Sporazum se odnosi na isporuku podataka vezanih za sporske organizacije, saveze, klubove, društva i udruženja u oblasti sporta. Sastanku su još prisustvovali i saradnik Sportskog saveza Srbije Slobodan Hranisavljević kao i savetnik za stručni rad u sportu i antidoping Milan Šobot.
12.07.2018.
Čelnici Sportskog saveza Srbije u poseti Vlasotincu

Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetili su Vlasotince. Ova opština ima veoma funkcionalan Sportski savez stoga su se čelnici Sportskog saveza Srbije upoznali sa čelnikom Sportskog saveza opštine Vlasotinci - predsednikom Milanom Jovićem.
Održan je radni sastanak na kom su prisustvovali predsednik opštine Zoran Todorović, član opštinskog veća zadužen za sport Slobodan Stanković i član opštinskog veća Bojan Petrović. Posetu je zaključio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rečima: „Saveze koji su imali ideje o podizanju sporta na viši nivo smo svakako podržali i podržaćemo kada dođe do njihove realizacije. Najbitnije je da smo uspostavili saradnju tako da svaki plan sada ima tok ka svom ostvarenju“. Goran Marinković, generalni sekretar ističe da je zadovoljan zatečenim stanjem u savezima ali i da postoje manji problemi. „Problema ima u manjim opštinama, ali to je upravo zašto dolazimo, zašto organizujemo sastanke i seminare – da bi lokalnoj samoupravi objasnili razlog postojanja jednog sportskog saveza i prikazali način na koji bi on trebao da funkcioniše. Smatram da za sad uspevamo u tome, nalazimo rešenja a to je najvažnije.“

12.07.2018.
Davor Štefanek i Goran Marinković u poseti Vranju

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Nenad Antić i gradski većnik Nenad Đorđević upriličili su prijem za predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka  I generalnog sekretara Gorana Marinkovića koji se danas nalaze u zvaničnoj poseti Vranju. Na sastanku sa sadašnjim reprezentativcem Srbije i olimpijskim šampionom u rvanju, bilo je reči o stanju sporta u Gradu, planovima za budućnost, kao i uređenju Sportskog centra. „Naišli smo na razumevanje i odobravanje za sve što činimo na poboljšanju uslova za razvoj i omasovljenje sporta, kao i finansiranje klubova uz puno poštovanje zakona. Zaista mi je drago što mogu da kažem da za ove dve godine sport u Vranju živi, razvija se, što se vidi po ostvarenim rezultatima i činjenicom da ćemo u sledećoj godini imati dva prvoligaška kluba”, naglasio je gradonačelnik. 
Štefanek je izrazio zadovoljstvo  što su čelni ljudi grada postavili sport na zdrave osnove i izrazio spremnost za svaku vrstu pomoći u njegovom domenu. „Vranje kao grad treba da podrži svoje prvoligaše ali sve ima svoje mere. Po meni je najvažnije da se ulaže u decu i mlade kroz rad sa njima, kako bi posle nekoliko godina dobili reprezentativce ili prvake u nekom sportu“, naglasio je Štefanek. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i član Upravnog odbora Slađan Stanojković. Štefanek je u sklopu posete održao radni sastanak sa predstavnicima opštinskih Sportskih saveza iz Pčinjskog okruga, na temu rada i funkcinonisanja teritorijalnih Sportskih saveza. Nakon sastanka, predstavnici gradskog rukovodstva sastanka priredili su i prezentaciju idejnog rešenja za uređenje i rekonstrukciju Sportsko-rekreativnog centra u Vranju za delegaciju Sportskog saveza Srbije. Tom prilikom Štefanek je pohvalio zalaganje čelnih ljudi Vranja koji, kako je rekao, ozbiljnim pristupom i planiranjem stvaraju uslove za omasovljenje ali i razvoj zapostavljenih sportova na jugu Srbije, poput atletike i borilačkih disciplina.

11.07.2018.
Predsednik I generalni sekretar u poseti Nišu

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Niš kako bi uspostavili neposredan kontakt i obavili načelne dogovore o budućim vidovima saradnje sa predstavnicima sporta u tiom gradu. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković  su se najpre sastali sa kolegama iz Niškog sportskog Saveza. Razgovor o sportu nastavljen je i u Gradskoj kući, gde je sportske funkcionere dočekao član Gradskog veća zadužen za sport Branislav Kačar. Zvanična poseta najviše delegacije Sportskog saveza Srbije završena je upoznavanjem sa predstavnicima sporta u Niškoj Banji, prvoj niškoj opštini koja je formirala svoj sportski savez. Iako je prva poseta Aleksincu i Nišu protekla konstruktivno, zlatni olimpijac nije bio u prilici da se upozna sa predstavnicima svog sporta iz prostog razloga što u ovim gradovima i nema rvača. Ima, međutim, mnogo kvalitetnih mladih sportista kojima će svaka pomoć Sportskog saveza Srbije biti dobrodošla. A kako je najavljeno prilikom posete, na to mogu i da računaju.11.07.2018.
Predsednik I generalni sekretar u poseti Aleksincu

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetili su juče Aleksinac. Njih su ovom prilikom dočekali predsednik Sportskog saveza opštine Aleksinac, Bojan Mladenović, geneneralni sekretar Sportskog saveza Aleksinac, Jovan Živić, predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković, zamenik predsednika opštine, Čedomir Rakić, načelnik za opštu upravu i društvene delatnosti, Dragan Jovanović, članovi UO Sportskog saveza Aleksinac i predstavnici klubova. Oni su ovom prilikom održali radni sastanak sa čelnicima opštine Aleksinac i obišli sportsku infrastrukturu.06.07.2018.
Potpisan ugovor o rekonstrukciji gradskog stadiona

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije obišao je Suboticu. U okviru posete ministar Udovičić je potpisao ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu, koji uključuju zamenu atletske staze i pripadajućih atletskih borilišta, kompletnu zamenu trave sa drenažom i sređivanje prostorija koje koriste sportski klubovi na ovom objektu. 

Ministar Vanja Udovičić je u okviru posete Subotici u pratnji sa Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu i sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportkog saveza Srbije obišao Halu sportova i Gradski stadion u Subotici. U Hali sportova je zimus završena klimatizacija sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo sporta i omladine. Gradski stadion je napokon dočekao rekonstrukciju atletske staze i travnatog terena. Udovičić se upoznao sa trenutnim stanjem i istakao da se vide pomaci i rad koji je uložen u proteklom periodu i na ovom objektu, ali da će sada konačno dobiti na funkcionalnosti.


06.07.2018.
Poseta Vrnjačkoj Banji i Ćićevcu

"Vrnjačka banja je opština za primer, ali i ponos za Srbiju. Veoma sam zadovoljan što vidim da je sport zastupljen kao i da se radi na njegovom stalnom razvoju i unapređenju. Za ovu upravu i Sportski savez samo reči hvale", istakao je Marinković.

Na kraju, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dočekan je u opštini Ćićevac. Saši Mitiću, generalnom sekretaru Sportskog saveza Ćićevca, uručena je kancelarijska oprema zarad uspešnog funkcionisanja obzirom da dosadašnji uslovi nisu bili zadovoljavajuci. Tom prilikom obavljen je radni sastanak u vezi sa problemom koji postoji između lokalne samouprave i lokalnog Sportskog saveza. Sportski savez Srbije svakako prati dešavanja i planira da u razumnom roku reši pitanje koje postoji čak i ako bi to iziskivalo ponovan dolazak u Ćićevac.

"Naš zadatak je da vodimo računa o Sportskim savezima koji su naši članovi i rado to činimo. U skladu s tim, uradićemo sve da problem koji postoji ovde u Ćićevcu bude rešen", zaključio je Marinković.


05.07.2018.
Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetio Kraljevo

U okviru redovnih aktivnosti, delegacija Sportskog saveza Srbije s generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem na čelu, posetila je Kraljevo.

Obilazak se nastavio u Kraljevu. Generalni sekretar se susreo sa novoizabranim predsednikom Sportskog saveza Milošem Simovićem, pomoćnikom gradonačelnika za sport i omladinu Nikolom Radevićem i gradskim većnikom za sport i omladinu Ivanom Bunardžićem. Simović ističe da svojim idejama i entuzijazmom planira da sport u Kraljevu bude u kratkom vremenskom periodu na zavidnom nivou. Dobra saradnja Sportskog saveza Kraljeva sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom Srbije pokazatelj je želje za saradnjom i ispravnim vođenjem stvari ka ostvarenju ciljeva, a to je da sport bude dostupan svima.


05.07.2018.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije u poseti Kruševcu


Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije g-din Goran Marinković sa saradnikom 04.07.2018 godine bio je u radnoj poseti  Sportskom savezu grada Kruševca.
Tom prilikom održan je radni sastanak u prostorijama Sportskog saveza grada Kruševca na kom su prisutni bili pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu grada Kruševca g-din Predrag Milenković, predstavnici Sportskog saveza grada Kruševca i predstavnici Sportskog saveza Srbije. Sportski savez grada Kruševca predstavio je svoj istorijat, svoje aktivnosti i svoje planove generalnom sekretaru  Sportskog saveza Srbije g-dinu Goranu Marinkoviću. 
Nakon završenog radnog sastanka usledio je obilazak sportskih objekata Sportskog centra „Kruševac“. 
Cilj radne poste bio je upoznavanje sa radom , problemima i rezultatima Sportskog saveza grada Kruševca kao i sa kapacitetima i mogućnostima grada Kruševca u oblasti organizovanja prepoznatljivih sportskih manifestacija koje bi promovisale grad Kruševac i Republiku Srbiju a koje bi bile organizovane u gradu Kruševcu i uticale na promociju i unapređenje sportsko-turističkih kapaciteta grada Kruševca.

04.07.2018.

Predstavnici Sportskog saveza Srbije posetili Kragujevac

U okviru redovnih aktivnosti i poseta delegacija Sportskog saveza Srbije koju je predvodio generalni sekretar Goran Marinković obišli su danas grad Kragujevac i Sportski savez Kragujevca. Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta u zgradi Gradske uprave sastao se predstavnicima republičkog sportskog saveza, a sastanku je prisustvovala Vesna Despotović, predsednik Sportskog saveza Kragujevca sa saradnicima. Urošević i Marinković su razgovarali o aktuelnoj situaciji u kragujevačkom sportu, prevaziđenim pitanjima u proteklom periodu ali i o problemima sa kojima se kragujevački sportisti suočavaju.
Pomoćnik gradonačelnika za sport podsetio je na probleme koji su pre par godina uspešno prevaziđeni kroz pilot projekat za dugovanja fudbalskog kluba a koji je primenjen i na ostale klubove, vaterpolo, odbojkaški i rukometni i da je od tada situacija na planu sporta stabilna i  funkcionalna. Govoreći o infrastrukturnim pitanjima Urošević je naveo problem hale Jezero koja prokišnjava i da je po tom pitanju već napravljen kontakt sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Zahvaljujući se na poseti i interesovanju za funkcionisanje sporta i gradskog sportskog saveza, Urošević je istakao da grad Kragujevac u skladu sa mogućnostima izdavaja iz budžeta i čini sve napore da obezbedi dobre uslove za sportiste i odgovori zahtevima i potrebama sportskih klubova i organizacija.
U cilju razvijanja bolje saradnje sa teritorijalnim, gradskim, regionalnim savezima, organizacija i povećanje broja članova kako bi se učvrstila pozicija Sportskog saveza Srbije kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu, obilazak i upoznavanje sa stvarnom slikom na terenu je pravi put za to, rekao je Goran Marinković, generalni sekretar i ocenio da je situacija u Kragujevcu pozitivna. Dobra komunikacija između lokalne samouprave i Sportskog saveza je dobar znak za napredovanje kragujevačkog sporta. Takva saradnja je čvrst temelj za unapređenje i razvoj sporta u gradu Kragujevcu, zaključio je Marinković i sugerisao da rezultati klubova i sportista i najmanje savezni rang bude mera za finansiranje iz budžeta.
Nakon održanog sastanka predstavnici republičkog i gradskog sportskog saveza obišli su sportske hale, stadione i sportske centre.

29.06.2018.
Potpisan sporazum između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas nagrađene pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su ostvarili zapažen uspeh na Prvom pojedinačnom prvenstvu Srbije u džudou za pripadnike Vojske i Policije.

Današnji susret sa sportistima bio je prilika i za potpisivanje Sporazuma Ministarstva odbrane sa Sportskim savezom Srbije i Ugovora o donaciji sa kompanijom "Mocart", koji će biti značajna podrška za nove uspehe vojnih sportista.

U ime Ministarstva odbrane, šef delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović i generalna direktorka kompanije "Mocart" Koviljka Ločar potpisali su Ugovor o donaciji, a sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom general Radović je potpisao Sporazum o saradnji.

General Radović je izrazio zadovoljstvo podrškom Sportskog saveza Srbije i kompanije "Mocart" vojnom sportu, a današnje potpisivanje pomenutih dokumenata dodatan je okvir da se svi ti mladi ljudi, koji imaju velika odricanja da bi postigli takve rezultate, dobiju novi vid podrške.

On je, takođe, istakao da je učešće vojnih sportista na svetskim vojnim prvenstvima postalo praksa, a ne iuzetak kao ranijih godina, dodajući da je samo tokom prvih šest meseci 2018. godine više od 300 pripadnika naše vojske učestvovalo na 11 sportskih događaja i osvojilo 34 medalje regionalnog i internacionalnog karaktera.

Govoreći o značaju potpisanog sporazuma, predsedni Sportskog saveza Srbije Štefanek je istakao da je to prilika da se sport u Srbiji podigne na viši nivo.

- Svi znamo da Vojska Srbije ima zaista spremne i izvanredne ljude u svojim redovima, tako da je Savez to prepoznao i mi ćemo to da maksimalno podržimo. Nadam se, da ako to budemo ozbiljmo radili, iz godine u godinu, da ćemo jednog dana, na Olimpijskim igrama imati nekoga iz ovih redova – poručio je Štefanek.

Direktor korporativnih komunikacija kompanije "Mocart" Borjan Popović istakao je da ta kompanija ima moto da je ulaganje u sport, u stvari, ulaganje u budućnost. On je, takođe, podsetio da je saradnja sa Ministarstvom odbrane i započela u domenu sporta, i izrazio nadu da će ova donacija doprineti da uspesi vojnih sportista budu još veći.

Ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je 18 medalja – četiri zlatne, šest srebrnih i osam bronzanih na Prvom pojedinačnom prvenstvu Srbije u džudou za pripadnike Vojske i Policije, u seniorskoj konkurenciji, koje je održano u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

U ime ekipe, rukovodilac tima kapetan Filip Stošić zahvalio je ministru Vulinu na kontiuniranoj podršci vojnom sportu i izrazio nadu da će naša džudo reprezentacija ostvarivati još značajnije rezultate.


27.06.2018.
Mediteranske igre

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, dao je izjavu po povratku iz Tarragone, Španija, gde je uzeo srebrnu medalju na Mediteranskim igrama. On se takmičio u u 2 kategorije višoj konkurenciji, u kategoriji od 77 kilograma te je ova srebrna medalja za svako poštovanje. Šta je predsednik Sportskog saveza Srbije rekao za medije pogledajte u videu koji se nalazi u prilogu.
26.06.2018.
Mediteranske igre, Štefanek uzeo srebrnu medalju

Na Mediteranskim igrama, Srbija je trenutno na 5. mestu po osvojenim medaljama i to njih 20, tome je doprineo i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Štefanek inače olimpijski prvak iz Ria 2016, izgubio je u finalu od takmičara iz Turske i time uzeo zasluženu srebrnu medalju. Inače Štefanek se takmičio u kategoriji koja je za 2 viša od njegove te je ovaj rezultat za svako poštovanje. Pored Štefaneka medalje su uzeli, Milica Starović, Čaba Silađi, Vladimir Stankić, Mihail Kadžaja, Velimir Stjepanović, Jelena Milivojčević, Zorana Arunović, Damir Mikec, Anja Crevar, muška štafeta u sastavu Stjepanović, Ivan Lenđer, Uroš Nikolić i Andrej Barna. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je ovim samo pokazao da i pored ogromnih svakodnevnih obaveza i dobre organizacije kancelarija Sportskog saveza Srbije i dalje može da se takmiči za našu zemlju i da donosi medalje. Ovim je dokazao da može da bude i dobar i organizovan funkcioner kao i sportista koji će osvajati medalje i puniti riznicu srpskog sporta.

22.06.2018.
Predsedniku Sportskog saveza Srbije pripala velika čast

Danas, 22.06.2018. godine počinju Mediteranske igre u Taragoni, Španija. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, otputovao je dan ranije ali ne kao sportski funkcioner već kao aktivan sportista. Ovom prilikom mu je pripala velika čast te je nosio zastavu Republike Srbije tokom otvaranja Mediteranskih igara. Inače Mediteranske igre traju od 22.06.2018. do 02.07.2018. godine. Tim Srbije će predstavljati 143 takmičara. 


31.05.2018.
Sportski savez za primer drugima

Sportski savez opštine Ub je jedan od najmlađih teritorijalnih sportskih saveza u članstvu Sportskog saveza Srbije. Ovaj savez je u saradnji sa opštinom za veoma kratak rok uspeo da sportsku infrastrukturu dovede do veoma zavidnog nivoa. U to su mogli da se uvere generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i savetnik za stručni rad u sportu i antidoping Milan Šobot prilikom posete ovoj opštini. Goran Marinković je tom prilikom naglasio kako je ovo jedan od retkih teritorijalnih sportskih saveza koji raspolaže ovakvom sportskom infrastrukturom i koji još uvek unapređuje zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa opštinom Ub. Predstavnici iz sportskog saveza Srbije su ovom prilikom obišli stadion FK Jedinstvo, Sportski centar Ub, "Školarac", na kojem se u tom momentu gradio dečiji teren sa gumenom podlogom i spravama za najmlađe i terene Nemanje Matića sa veštačkom travom i objektima za korisnike.

30.05.2018.
7. Festival sportskog filma na Zlatiboru

"Opština je prepoznala vrednost festivala i turnira, i mislim da će to doprineti još većoj promociji Zlatibora kao nezaobilaznoj sportskoj destinaciji Srbije. Zlatibor se ubrzano razvija, to je najposećenija planina, a na nama je da im pružimo dobar sadržaj", rekao je Živanović. Program na kom će se prikazivati filmovi biće u kulturnom centru "Srbija" na Zlatiboru. Festival i Sportski savez Srbije potpisali su sporazum o saradnji i biće snimljen dokumentarni film o rvaču Sretenu Damjanoviću, koji je jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja za životno delo.

"Sportski savez Srbije od početka podržava ovaj festival i tako će ostati i u budućnosti. Verujem da se nećemo zadržati samo na filmu o šampionskoj legendi, koja nas je mnogo zadužila, a kroz dokumentarni serijal je najbolje da se mladi upoznaju sa tim", rekao je savetnik Sportskog saveza Srbije mr Nemanja Svjetličić. 

Nagradu za životno delo dobiće i legendarni košarkaški trener Dušan Ivković, Dragan Kićanović, Dragoslav Šekularac, Ivica Osim, Vladimir Stanković, Vojkan Borisavljević i Slobodan Joksimović. Ostala priznanja pripašće Nataši Kovačević i Milošu Bikoviću.

30.05.2018.
Predstavnici Sportskog saveza Srbije posetili opštinu Sopot

Predstavnici Sportskog saveza Srbije sastali su se danas sa predstavnicima opštine Sopot oko pomoći ovoj opštini kako bi u narednom periodu što veći broj dece tj. mlađih kategorija bio uključen u sistem sporta. Oni s se ovom prilikom dogovorili za još jednu posetu u septembru. Iz Sportskog saveza Srbije sastanku su prisstvovali generalni sekretar Goran Marinković i savetnik za stručni rad u sportu i antidoping Milan Šobot. Na sastanku iz opštine Sopot bili su zamenik predsednika opštine, generalni sekretar sportskog saveza i profesor fizičke kulture. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković je ovom prilikom Sportskom savezu Sopot poklonio komplet kompjuterske opreme za bolji i efektivniji rad kancelarije ove beogradske opštine.

29.05.2018.
Poseta Vladimircima

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i savetnik za stručni rad u sportu i anidoping Milan Šobot posetili su danas opštinu Vladimirci. Njih je ovom prilikom dočekao predsednik opštine, predsednik Sportskog saveza opštine Vladimirci, generalni sekretar saveza i ostali saradnici iz opštinske upravei sportskog saveza. Oni su ovom prilikom razgovarali oko eventualne pomoći Sportskog saveza Srbije oko aktiviranja mlađih kategorija u opštini Vladimirci.28.05.2018
Poseta Sportskom savezu Uba

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i savetnik za stručni rad u sportu i antidoping Milan Šobot posetili su Sportski savez Ub. Oni su ovom prilikom obišli sportsku infrastrukturu na teritoriji opštine Ub koja je na zavidnom nivou. Opština Ub raspolaže sa ozbiljnim sportskim infrastrukturnim kapacitetima koji se još pored toga izgrađuju i dorađuju. Sportski savez Ub broji oko 40 klubova članica.

Majska nagrada Sportskog saveza Srbije18.05.2018.
Goran Marinković jednoglasno izabran za generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije

Dosadašnji vršilac dužnosti v.d. Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, na predlog predsednika Davora Štefaneka, jednoglasno je izabran za Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije od strane 169 delagata koliko ih je bilo prisutno. On je posle 5 meseci rada na mestu v.d. Generalnog sekretara napravio vidne rezultate u Sportskom savezu Srbije i time samo potvrdio odluku predsednika Davora Štefaneka da upravo on vodi Sportski savez Srbije na ovoj funkcij. 

- Ovo je velika čast za mene da kao generalni sekretar predstavljam  Sportski savez Srbije. Hteo bih da se zahvalim predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku što je moje ime i prezime stavio kao predlog a naravno i vama članicama odnosno predstavnicima skupštine Sportskog saveza Srbije što ste taj predlog prihvatili. Kao što sam i rekao velika čast ali naravno obaveza da ispunimo zacrtane ciljeve i zadatke koje je naš predsednik zacrtao prilikom svog imenovanja u decembru. Ono što moram da kažem je da smo u prethodnom periodu i predsednik i  saradnici iz savez obisli mnogo gradova i opština, upoznali mnoge od vas, da smo se susretali sa dobrim stvarima ali i sa problemima, ali smatram da smo zajedničkim delovanjem i naravno razumevanjem ljudi iz lokalnih samouprava uspevali da otklanjamo probleme, smatram da je to  ključ stvaranja jakog temelja sporta koji će u nekom buducem periodu doneti jos bolje rezultate. Sportski savez Srbije kao najveća sportska organizaciju  na Balkanu će uvek biti tu za svoje članice i tim u kom se i ja nalazim sada, će uvek biti spreman da sagleda probleme sa kojima se naše članice susreću i naravno da ćemo uvek biti tu da to sagledamo i na terenu . Hvala još jednom na izboru. Izjavio je novoizabrani generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković.

18.05.2018.
MAJSKA NAGRADA Sportskog saveza Srbije

U Domu Narodne Skupštine Srbije održana je sednica Skupštine Sportskog saveza Srbije posle koje je, po 42. put održana "Majska nagrada" – najviše sportsko priznanje u Srbiji. Ovoj svečanosti, pored delegata i gostiju, prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i ambasador Turske Tanžu Bilgič koji su pozdravili nove laureate.U zvaničnom delu, na sednici saveza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, predsednik Moto saveza Srbije Mirko Butulija, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i potpredsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Slavko Mandić jednoglasno su izabrani za potpredsednike Skupštine. Za generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije jednoglasno je izabran Goran Marinković.

Ipak, najbitniji deo svečanosti bio je upravo dodela sportskih priznanja, ne samo sportistima već i onima koji su svoj život i rad posvetili sportu. Nagradu su primili:

1. Sportski savez opštine Ruma
– teritorijalni sportski savez, 
SSO Ruma sa preko 100 aktivnih klubova i udruženja organizovao je između ostalog republičko prvenstvo za osnovne i srednje škole u atletici, plivačke manifestacije, prvi Rumski polumaraton, trku za srećnije detinjstvo, kup nacija u ženskom boksu i pokrenuo besplatan projekat sport u škole.
2. Sportski auto i karting savez Srbije
– nadležni nacionalni sportski savez, u
 2017. godini SAKSS je organizovao 8 međunarodnih takmičenja i preko 50 domaćih, samo neki od njihovih sportista su Dušan Borković, Nikola Miljković, Miloš Pavlović, Uroš Brkić...

3. Atletski klub Vojvodina
– sportska organizacija, 
, klub sa dugom tradicijom, 6 godina sa redom najuspešniji atletski kolektiv u Srbiji. Ivana Španović, Mihail Dudaš, Milica Gardašević su samo neka od imena sa kojima ovaj klub može da se pohvali.

4. Viktor Nemeš
– sportisti u olimpijskom sportu, 
Nemeš je aktuelni svetski prvak iz 2017. godine a osvajač i 2. mesta (srebrna medalja) na EP 2016. godine, kao i 1. mesta (zlatna medalja) na EP u23 u 2015. godini.

5. Nikola Miljković
– sportisti u neolimpijskom sportu, 
najmlađi šampion Evrope na brdskim stazama od 525 vozača iz 25 država.


6. Mitar Palikuća
- sportista sa ivaliditetom, 
osvajač bronzanih medalja u stonom tenisu na EP 2017, OI 2016, EP 2015, SP 2014 i EP 2013, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.


7. Jelena Arunović
– sportski stručnjak, k
ao trener Zorane Arunović u svoji riznicu su dodali svetski rekord finala 2017. godine, srebrnu medalju na EP 2016, zlatnu medalju na EP 2015, zlatnu medalju na SP 2014, zlatnu medalju na Ep 2013, kao i mnogo medalja na svetskim kupovima.
8. Milan Jelić
– sportski funkcioner, p
ored svih uspeha Rvačke reprezentacije Srbije, organizovao je i EP 2017 u Novom Sadu, EP za kadete 2017 u Beogradu, svetski kvalifikacioni turnir za OI 2016 u Zrenjaninu, SP za veterane 2014 u Beogradu, EP za kadete 2014 u Subotici, SP za kadete 2013 u Zrenjaninu i mnoga druga takmičenja.
9. Budimir Cvijetić
– sportski novinar, o
d 1972. godine se bavi novinarstvom, bio je saradnik Sporta, Novosadskog dnevnika, Tempa i od prvog broja, Sportskog Žurnala. U svojoj dugogodišnjoj karijeri uradio je mnogo intervjua sa vrhunskim sportistima u SFRJ, SRJ, SCG i Srbije, dobitnik je velikog broja priznanja a 2014. godine izabran za dopisnika godine od udruženja sportskih novinara Srbije.10. Radmilo Mišović
životno delo, rođen 14. marta 1943. u Čačku, bivši je košarkaš i direktor KK Borac Čačak. Završio je Ekonomsku školu u Čačku. Igrao je za prvi tim Borca 20 godina (od 1958. do 1978) i bio dugo godina kapiten tima. Za 12 sezona u Prvoj saveznoj ligi SFR Jugoslavije postigao je 7.456 koševa. Pet puta je bio najbolji strelac Prve lige: 1968 (642 koša/29.2 prosek), 1969 (625/28.4), 1971 (645/29.3), 1972 (660/30.0) i 1974 (825/31.7). Bio kapiten tima kada je ostvaren najveći uspeh - četvrto mesto u Prvoj ligi i plasman u Kup Radivoja Koraća u sezoni 1972/73. Pet puta je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije.

11.  Žarko Varajić
životno delo, 
Nikšić, 26. decembar 1951) je bivši jugoslovenski košarkaš. Pre početka bavljenja košarkom Varajić je trenirao fudbal u pionirima Sutjeske iz Nikšića. Živi u Beogradu od 1992. godine. Završio je fakultet za fizičku kulturu, Višu trenersku školu - odsek košarka i Višu školu za menadžere u sportu.Za A reprezentaciju je nastupao 126 puta i osvojio medalje na sledećim takmičenjima:

Olimpijske igre (Montreal, srebro
Evropska prvenstva: 1977. (Lijež, zlato), 1979. (Torino, bronza),
Mediteranske igre: 1975. (Alžir, zlato),
Balkanske igre: 1974. (Solun, zlato) i 1976. (Burgas, zlato). Aktivno se bavio košarkom od 1966. do 1984. godine i igrao za sledeće klubove:
KK Sutjeska iz Nikšića - CG,
KK Bosna iz Sarajeva - BiH,
KK Al Ain - UAE,
KK Bosna iz Sarajeva - BiH.

Ovo najviše društveno-sportsko priznanje koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije ustanovljeno je još 1961. godine, i može se dobiti samo jednom u životu. Posle kratke pauze, od 2007. godine vratilo je svoj, ali i sjaj najmasovnije sprortske organizacije na Balkanu.


15.05.2018.
Skupština Sportskog saveza Srbije


13.05.2018.
MEDALJA ZA SRBIJU Naši karatisti osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu

Muška karate selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju na šampionatu Evrope u Novom Sadu, pošto je u meču za treće mesto u ekipnoj konkurenciji savladala Azerbejdžan 3:0. Ovo je druga medalja za Srbiju na šampionatu, nakon što je juče Stefan Joksić osvojio srebro u kategoriji do 67 kilograma. U prepunoj dvorani među navijačima su se našli i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Iz Ministarstva omladine i sporta naše karatiste su bodrili ministar Vanja Udovičić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, državni sekretar Predrag Peruničić sa saradnicima. Još jednom sve čestitke Karate federaciji Srbije i našim karatistima na osvojenoj medalji.

11.05.2018.
Imenovanje arbitara arbitražnog suda Sportskog saveza Srbije

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije od dana 04.04.2018. godine, pozivaju se članice Sportskog saveza Srbije, koje do sada to nisu učinile, da imenuju jednog arbitra na listu arbitara Stalnog arbitražnog suda pri Sportskom savezu Srbije.
Za arbitra može biti imenovan samo diplomirani pravnik. Uz odluku o imenovanju, treba dostaviti i kratku biografiju imenovanog arbitra (ime i prezime, adresa, broj telefona, mejl, stručne kvalifikacije, angožovanje u sportu, zaposlenje i slično).
Imenovanje treba izvršiti u roku od 30 dana od dana prijema ovog poziva.
Mandat imenovanim arbitrima će trajati koliko i mandat već imenovanim arbitrima u Stalnom arbitražnom sudu pri Sportskom savezu Srbiji.


10.05.2018.
Kongres o prevenciji dopinga u sportu

Antidoping agencija Republike Srbije organizovala je danas kongres medicine sporta i kongres o prevenciji dopinga u sportu. U prepunoj sali dečijeg kulturnog centra u Takovskoj ulici broj 8. Pored direktorke Antidoping agencije Republike Srbije, dr Milice Vukašinović - Vesić, kao govornici su joj se pridružili i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, dr Nenad Dikić, prof dr Nenad Đurđević, otac vaterpoliste Filipa Radojevića i naš džudista Aleksandar Kukolj.06.05.2018.
12. Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope

Na Paliću je u protekla tri dana održan 12. Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope u jedrenju (SEEOOC) za klasu optimist. Ovo je najveće i najkvalitetnije takmičenje u Srbiji za decu do 15 godina. 
Učestvovalo je 92 takmičara iz šest zemalja Evrope. U toku tri dana takmičari su odvozili 10 trka od kojih se za plasman računalo najboljih osam. Prvo mesto zasluženo je pripalo Stefanu Yuillu iz AJK Beograd koji je slavio u čak sedam trka. Njemu je priznanje i pobednički pehar predao Goran Marinković, vd genarlani sekretar Sportskog saveza Srbije. 
Drugi je bio takmičar iz Slovačke, Oliver Brestovski a treći mađar Romeo Jandl. Ekipno najbolji su bili takmičari iz AJK Beograd.

03.05.2018.
Sportski savez Srbije ugostio Sportski savez grada Mostara

Sportski savez Srbije ugostio Sportski savez grada Mostara, predsednika Hasana Šišića, viši sportski menadžer Dženana Šutu, Nikolu Uroševića – pomoćnika gradonačelnika za sport iz Kragujevca i Tsuji Yasuko – predstavnicu japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA). Mostar je izrazio želju da uspostavi saradnju sa Sportskim savezom Srbije. U Mostaru je postojalo 3 Sportska saveza. Podela je bila na nacionalnoj osnovi. Ipak, sport je uvek bio aktivnost koja spaja ljude raznih nacionalnosti kad ih sve drugo razjedinjuje. Zbog toga je, zajedničkim dogovorom, osnovan jedan, jedinstven Sportski savez na teritoriji grada Mostara koji danas deluje na ovoj teritoriji. Sportski savez grada Mostara ima odličnu i dugogodišnju saradnju sa gradom Kragujevcom. Zatim se ta saradnja proširila na Split, Zagreb itd.. Saradnja između Bosne i Srbije u oblasti sporta je veoma razvijena zbog toga je sledeći korak uspostavljanje saradnje sa Sportskim savezom Srbije kao najvećom sportskom organizacijom na teritoriji Balkana. Neophodna je pomoć i podrška Srbije kako bi se sport u Mostaru unapredio na viši nivo u vidu seminara i projekata za obučavanje i edukaciju stručnih sportskih lica. Japanska agencija JICA za međunarodnu saradnju pruža podršku ekonomskom razvoju, unapređenju mira u 140 zemalja širom sveta. Trenutno su prisutni u Mostaru na programu za izgradnju poverenja putem fizičkog vaspitanja koji će trajati 3 godine. U saradnji sa Sportskim savezom Mostara, organizuju se sportske aktivnosti putem kojeg pokušavaju da ojačaju prijateljske veze sa gradom Mostarom.

30.04.2018.
Otvoreni sportski tereni na Paliću

Sportski tereni na Paliću su renovirani i posle dugi niz godina ponovo su u upotrebi i vraćeni građanima na korišćenje. Kompletno renoviranje u iznosu od oko 10 miliona dinara u potpunosti je isfinasiran iz budžeta grada Subotice. 

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek kao i vd generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković.  Nakon što je pre pola godine gradska samouprava uspela da reši imovinsko pravne odnose stekli su se uslovi da se renoviraju sportski tereni na Paliću.

Kompleks sportskih terena gradonačelnik Bogdan Laban simboličnim predajem kluča na upravljanje je predao Nebojšu Darabošu direktoru preduzeća Park Palić koja će od sada voditi brigu o terenima. Kopleks sportskih terena se sastoji od jednog rukometnog igrališta, dva odbojkaška i jednog košarkaškog terena. Urađeno je 1.700 kvadratnih metara asfalta, urađeni su novi rekviziti, 280 metara ograde, potpuna rekonstrukcija tribina  i započeti su radovi na trotoarima koji će ove lepe terene kroz park povezati sa obalom Palićkog jezera. Svi tereni su osvetljeni, ima deset novih stubova sa dvadeset novih reflektora.

26.04.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije u poseti Zrenjaninu

Predsednik Sportskog saveza Srbije i aktuelni olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek posetio je danas Zrenjanin i razgovarao sa čelnicima Sportskog saveza našeg grada.Sastanku su prisustvovali Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, generalna sekretarka i predsednik Sportskog saveza  Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i Rajko Petrović, te stručni saradnici Sportskog saveza Vojislav Matić i Zoran Bajin.

– Kada sam postao predsednik Sportskog saveza Srbije, moja ideja je bila je da posetim sve teritorijalne Saveze, tako da dosta radim na tome. Veoma mi je drago da sam ponovo u

Zrenjaninu, jer to je moj drugi grad. Proveo sam osam godina u Proleteru, pa mi je Zrenjanin u srcu i uvek sa radošću dolazim ovde. Zrenjanin je grad sportova, izbedrio je mnogo šampiona. Nadam se da uskoro biti novih medalja. Braća Nemeš idu na Evropsko prvenstvo u rvanju pa verujem da će već za nekoliko dana biti medalja za Zrenjanin i Srbiju – rekao je Davor Štefanek za list „Zrenjanin”.
26.04.2018.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima posetio Sportski savez Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković prvi put zvanično ugostili ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, pomoćnika ministra Darka Udovičića, državnog sekretara Predraga Peruničića i savetnicu Ivanu Dukić. Održan radni sastanak u novorenoviranim prostorijama Sportskog saveza Srbije. Ministar zadovoljan odlukom da se kancelarije Spotskog saveza presele na novu lokaciju s obzirom da je ona funkcionalnija i pospešiće rad svih zaposlenih. Razogovor tekao o problemima nekoliko lokalnih samouprava i Sportskih saveza u konkretnim lokalnim samoupravama kao i o tome kakve su akcije započete kako bi se rešili isti.25.04.2018.
Poseta Sportskom savezu Svrljig

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Sportski savez opštine Svrljig. Sportki savez ove opštine ne raspolaže adekvatnom kancelarijskom opremom koja je neophodna za uspešno poslovanje. Stoga je Sportski savez Srbije kao krovna sportska organizacija i ispred nje predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković odlučili da poklone opremu u vidi kompleta kompjutera i štampača da bi ovaj savez nesmetano nastavitio sa radom.
25.04.2018.
Čelnici Sportskog saveza Srbije u poseti Zaječaru

Sportski savez Srbije je institucija koja vodi računa o svim teritorijalnim savezima u Republici Srbiji. Jedan primer toga da se ulaže veliki trud kako bi se pomogao svim savezima pojedinačno je današnji dan. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i prof. dr. Nenad Đurđević, inače autor Zakona o sportu održali su seminar koji je bio poveren na organizovanje gradu Zaječaru a na kom su prisustvovali savezi sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga. To su bili Boljevac ispred kog su prisustvovali Dragan Milojević i Mario Bogdanović, zatim Knjaževac – Vladica Petrović i Mikica Vidojević, Negotin – Dušan Matejević, Majdanpek – Mario Buljubaša, Zaječar – Dragiša Simonović i Bor – Staniša Aksić.

Predsednik i generalni sekretar su se upozanli sa stanjem sportskih organizacija na lokalu tako što su prisutni bili pozvani da iznesu probleme sa kojim se suočava svaki pojedinačni savez a Sportski savez Srbije je nudio najoptimalnije rešenje za konkretne probleme. Takođe razgovor je vođen o finansiranju saveza, pravnim problemima, popunjavanju aplikacionih dokumenata kao i problemima na lokalu. 

Sportski savez Srbije je od januara dobio novo rukovodstvo koje će ovakvim akcija nastaviti da upućuje saveze u pravne regulative, strategiju i postavljanje ciljeva ali i pružati pomoć prilikom realizovanja istih. 

Nakon seminara Davor Štefanek je dobio prigodan poklon koji mu je uručio predsednik Sportskog saveza Zaječara Dragiša Simonović a nakon toga sastanak je nastavljen u kabinetu gradonačelnika grada Zaječara.

- Zahvaljujemo Vam se na ukazanom poverenju i što ste prihvatili poziv za posetu Sportskom savezu grada Zaječara i doprineli podizanju svesti o značaju lokalnih sportskih saveza, kao i funkcionisanju istih. Veliko hvala na podršci i nadamo se da će primer naše dobre saradnje poslužiti i ostalim sportskim savezima u cilju unapređenja sporta u Republici Srbiji - izjavio je na kraju Igor Božnović - generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.24.04.2018.
Generalni sekretar posetio Bačku Topolu

Goran Marinković, Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije , posetio je danas opštinu Bačka  Topola.On je ovom prilikom obavio sastanak sa Ognjenom Despotovićem, članom opštinskogveća za omladinu i spor i Sašom Srdićem, predsednikom skupštine Bačka topola. Generalni sekretar je ovom prilikom razgovarao o eventualnim problemima i rešenjima za probleme sa kojima se susreće sport u Bačkoj Topoli. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković je iskoristio ovu priliku i sa domaćinima obišao i sportsku infrastrukturu u Bačkoj Topoli.

20.04.2018.
47. Zlatni pojas Čačka

Karate klub "Borac" iz Čačka ove godine po 47. put organizovai je međunarodni karate turnir "Zlatni pojas Čačka" 20. i 21. Aprila. "Zlatni pojas Čačka" je najstariji i najkvalitetniji pozivni turnir u Evropi. Zbog svog kvaliteta, tradicije i značaja, ovaj turnir se nalazi na zvaničnom kalendaru takmičenja Evropske karate federacije. 
Ovogodišnji turnir okupio je preko 2000  učesnika a među njima veliki broj evropskih i svetskih karate šampiona iz zemlje i inostranstva. Sportski savez Srbije dao svoj doprinos ovom turniru. Predsednik karate federacije - Slavoljub Piper u znak zahvalnosti uputio specijalno priznanje predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku a koji je u njegovo ime primio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Generalni sekretar Goran Marinković je pohvalio ovu manifestaciju rečima: "Čast nam je da kao Sportski savez Srbije podrzimo 47 medjunarodni karate turnir " Zlatni pojas Čačka". Učešće su uzele  23 zemlje, odnosno  preko 1000 takmičara i na tome može samo da se čestita. Čestitam karate klubu "Borac" na ovako dobroj organizaciji, na promociji grada Čacka i karatea ali i sporta generalno. Ovo je samo dokaz da "Zlatni pojas Čačka" postaje brend grada kojim svakako treba da se ponose.

17.04.2018.
Majska nagrada Sportskog saveza Srbije

Sportski savez Srbije i ove godine organizuje tradicionalnu dodelu najvećeg društvenog sportskog priznanja - Majska nagrada. Dodela priznanja će se održati u Domu Narodne Skupštine, Trg Nikole Pašića 13 u petak 18.05.2018. godine sa početkom od 12 časova. Očekujemo Vas u holu Doma Narodne Skupštine od 11:30 časova.

13.04.2018.
Savez za predškolski sport posetio Sportski savez Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili na sastanak Savez za predškolski sport. Navedeni savez još uvek nije prepoznat od interesa za Republiku Srbiju stoga samim tim ne može da bude član Sportskog saveza Srbije. Ipak Savez za predškolski sport svojim radom i rezultatima probija svoj put ka prepoznavanju od interesa za RS a nakon toga sledi i pridruživanje Sportskom savezu Srbije. Ciljevi Saveza je da se deca edukuju ali adekvatno i od strane stručnih trenera. Neophodno je da treneri, posebno koji rade sa decom, budu stručno i adekvatno edukovani za taj rad.12.04.2018.
Čirliding savez u Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili predsednicu Čirliding saveza Srbije. Sastanku prisustvao i dr. prof. Nenad Đurđević radi pružanja pravne pomoći za rešavanje nekoliko važnih pitanja za konkretan savez. 


11.04.2018.
Sportski savez Srbije ugostio Joga savez

Predstavnici Joga saveza Srbije posetili Sportski savez Srbije. Savez su primili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Tema sastanka je izmena pravilnika o sportu Republike Srbije zbog greške koja je upisana u zapisnik kategorišući Jogu kao sport.


11.04.2018.
Savez za skijanje na vodi i vejkbord u poseti Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković održali sastanak sa Savezom za skijanje na vodi i vejk bord. Predsednik Bruno Fekete i Duška Ignjatović tražili pomoć od Sportskog saveza Srbije za kupovinu sportske opreme koja je neophodna za ostvarivanje rezultata na predstojećim takmičenjima. Oprema koja se još uvek koristi je stara dve decenije i više nije upotrebljiva. 

10.04.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije u poseti Senti

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, posetio je opštinu Senta. Ovom prilikom predsednik je uručio komplete lopti za školu 11. novembar i sastao se sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao i Sportskog saveza opštine Senta. On je ovom prilikom razgovarao o tekućem stanju u ovom sportskom savezu eventualnim problemima i rešenjima i napomenuo da će Sportski savez Srbije u narednom periodu nastojati da obiđe sve svoje članice na lokalu.
04.04.2018.
Održana sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

Na predlog funkcionera Čačanskog sportskog saveza, da budu domaćini Upravnom odboru Sportskog saveza Srbije, danas je u Čačku održana sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije. Sednici je predhodila poseta opštini Čačak, predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića, ugostili su Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika, Dušan Radojević, član gradskog veća, Milorad Đondrić, predsednik Čačanskog sportskog saveza, Dobrilo Jojić, podpredsednik ČSS i Ivana Vukajlović predsednica komisije za sport.

Sednica Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije je zakazana sa početkom u 14 časova u hotelu "Livade". Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su sa još 16 članova Upravnog odbora, više od 3 sata dogovarali i usvajali plan koji je od presudnog značaja za unapređenje i dalji rad kancelarija Sportskog saveza Srbije.
Posle uspešno završene sednice Upravnog odbora, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su iskoristili priliku i odazvali se na poziv i posetili našu legendu košarke gospodina Radmila Mišovića.


Da se dan kompletira bilo je još potrebno i da se poseti Čačanski sportski savez što su predsednik Davor Štefanek i sekretar Goran Marinković i uradili. Prilikom posete kancelarija ČSS i razgovora sa čelnicima ovog saveza došlo se do zaključka da Čačanski sportski Savez ima izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom što doprinosi razvoju sporta u Čačku i boljem funkcionisanju Saveza a i lokalnih klubova, što je za svaku pohvalu. Posle poseta ČSS predsednik Štefanek i sekretar Marinković su iskoristili priliku i obišli još nekoliko lokalnih klubova.
31.3 2018
50. godina karatea u Vojvodini

U svečanoj sali skupštine opštine održana je akademija 50 godina karatea u Vojvodini. Prvo se gostima obratila gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović a zatim pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić. Od prisutnih gostiju na akademiji su još bili Davor Štefanek predsednik Sportskog Saveza Srbije, Goran Marinković generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije, Slavoljub Piper predsednik Karate Federacije Srbije i još mnogi drugi sportski radnici,sudije i sportisti. Svečanost su uveličali učenici srednje muzičke škole iz Sombora.
28.03.2018.
Sportski savez Srbije ugostio predstavnike iz Vranja

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković primili su u prostorijama Sportskog saveza Srbije predstavnike Vranjanskog sporta i to predsednika Sportskog saveza Vranje Nebojšu Cvetkovića, sefa kabineta gradonačelnika Tanju Zlatković i člana upravnog odbora Slađana Stanojkovića. Predstavljen je ogroman problem koji postoji u Sportskom savezu Vranja. Naime, Sportski savez je do nedavne promene rukovodstva, 2016. godine funkcionisao sa nebrojeno mnogo nepravilnosti koje nisu opravdane. Sadašnje rukovodstvo je sa pravom rukovođenja preuzelo i dug od 23 miliona koji postoji prema Sportskom centru Vranje. Takođe pokrenuti su razni sudski sporovi od strane radnika koji se više ne vode kao zaposleni a kojih je bilo čak 31. Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije će u saradnji sa profesorom Nenadom Đurđevićem naći najbolje rešenje kako bi se trenutna situacija u Vranju rešila na miran a pre svega zakonski ispravan i regularan način. Ovom prilikom je predsednik Sportskog saveza Srbije napomenuo da svi teritorijalni sportski savezi u Republici Srbiji mogu da se obrate Sportskog savezu Srbije za rešavanje tekučih problema a da je na nama da nadjemo rešenje da te probleme rešimo i da našim članicama izađemo u susret.

27.03.2018.
Predstavnici orijentiringa u poseti Sportskom savezu Srbije

Predsednik, Davor Štefanek i generalni sekretar, Goran Marinković primili su na sastanak Sportski savez Orijentiringa. Tema sastanka je svetski dan Orijentiringa koji je počeo sa realizacijom pre dve godine. Učestvuje 79 zemalja u svetu dok Srbija zauzima sedmo mesto na svetskoj listi. Bilo je obuhvaćeno 37 lokacija i 7 gradova. Orijentiring je sport koji je od prošle godine priznat kao sport od značaja za Republiku Srbiju od strane Ministarstva omladine i sporta. Objašnjeno je i kako orijentiring razvija ekološku svest kod dece. Cilj orijentiringa je da se što više približi mladima s obzirom da nema toliku prepoznatljivost kao ostali sportovi.

Predsednik i generalni sekretar su izrazili volju i želju da se pomogne ovom savezu kako u promociji i unapređenju ovog sporta tako i u pomoći sa svim ostalim problemima sa kojima se ovaj savez suočava.

23.03.2018.
14. Evropske kompanijske igre

Više od 1.000 takmičara iz zemlje i inostranstva učestvuje na 14. Evropskim kompanijskim zimskim igrama koje naša zemlja organizuje od 21. do 25. marta na Kopaoniku. Asocijacija sport za sve Srbije je još jednom dorasla zadatku i organizovala sjajnu manifestaciju. Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su bili izvanredno dočekani od strane predsednika Asocijacije sport za sve Srbije, Velizara Đerića kome se zahvalljujemo na pozivu i još jednom čestitamo na izvanredno organizovanoj manifestaciji. 

Predsednik i generalni sekretar su iskoristili ovu priliku te se sastali i sa predstavnicima sa Kosova i Metohije i to predsednikom opštine Zubin Potok, predsednikom Sportskog saveza Kosova i Metohije i generalnim sekretarom.

20.03.2018.
Predsednik i generalni sekretar u poseti Sokolskom društvu Vojvodina

U Novom Sadu je 14. marta 2017. godine održano međuokružno takmičenje za učenice osnovnih i srednjih škola u ženskoj sportskoj gimnastici. Nastupilo je 165 učenica osnovnih i srednjih škola u četiri uzrasne kategorije.

Takmičenje i Sokolsko društvo „Vojvodina“ Novi Sad posetio je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, pozdravljen dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom. Pored predsednika manifestaciji je prisustvovao i generalni sekretar, Goran Marinković.

Kvalifikovane škole i pojedince očekuje Republičko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u sportskoj gimnastici 27. i 28. marta u Pirotu.


14.03.2018.
Predsednik i generalni sekretar u poseti Pokrajini

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, posetili su danas Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, sportski savez Vojvodine kao i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta. Ovom prilikom rukovodstvo Sportskog saveza Srbije je bilo na sastanku sa Vladimirom Batezom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu, Slobodanom Boškanom, predsednikom sportskog saveza Vojvodine, dr Župić Danijelom direktorom Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta. 09.03.2018.
Rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije

''Zavod za sport i medicinu sporta RS je u protekloj godini ostvario napredak na mnogim poljima. Rekonstrukciju izdvojenog odeljenja Omladinsko - sportskog kampa Karataš je priveo kraju, unapredio poslovanje sportsko - medicinskih ambulanti koje imamo u državi poput onih u Kosovskoj Mitrovici i Pirotu, kroz promociju naše kuće poslali smo građanima jasan signal koliko je bitno da sport treba da bude besplatan i time skrećući pažnju na važnost bavljenja sportom i rekreacijom, a kao dokaz naše posvećenosti tome, obnovili smo i nadogradili Trim stazu u Košutnjaku koja je i najmodernija u državi. Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, pruživši mu, kao što sam rekao, besplatan sport'', istakao je direktor Bojović. Ispred Sportskog saveza Srbije rođendanu je prisustvovao savetnik mr Nemanja Svjetličić.
09.03.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Aranđelovca

U veoma prijatnom ambijentu restorana sportskog centra "Šumadija" u Aranđelovcu, proglašeni su najbolji sportisti, sportski radnici i podeljena su priznanja onima koji su doprineli razvoju sporta u ovoj opštini. U prepunom restoranu, program je vodio generalni sekretar sportskog saveza Aranđelovac a nagrade su uručili predsednik opštine, predsednik sportskog saveza Aranđelovac i predstavnik Sportskog saveza Srbije, Milan Šobot.05.03.2018.
Sportski savez Srbije podržao Fondaciju mladih sportista Srbije

Vođeni znanjem i bogatim iskustvom u sportskom radu sa mladim sportistima, svesni njihovih potencijala, ogromnih talenata i želje da postanu veliki šampioni, i upoznati sa njihovim potrebama, kao i preprekama koje moraju prevazići na putu do sportskog trona, aprila 2017. godine smo osnivanjem FONDACIJE MLADIH SPORTISTA SRBIJE, ideju o konkretnoj pomoći mladim talentima sporta pretočili u delo.

Fondaciju je podržao i Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Davorom Štefanekom.

Na konferenciji za štampu ispred Sportskog saveza Srbije govorio je mr Nemanja Svjetličić.

02.03.2018.
Veče šampiona - Donji Milanovac, proglašeni najbolji u Majdanpeku za 2017. godinu

Danas, 02. marta 2018. godine u Donjem Milanovcu, u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje, održana je tradicionalnalna manifestacija “Veče Šampiona”, sa početkom u 18 časova, na kojoj su bila dodeljena priznanja najboljim sportistima opštine Majdanpek za 2017-tu godinu. “Veče šampiona”, je svojim prisustvom uveličao predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je bio u prisustvu generalnog sekretara Gorana Marinkovića. U izložbenom prostoru, nakon manifestacije, je bila izložba originalnih eksponata proslavljenog fudbalera Dejana Ramba Petkovića.02.03.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetio Asocijaciju Sport za sve Srbije

Zlatni olimijac i odskoro predsednik Sportskog saveza Srbije gospodin Davor Štefanek, v.d. generalnog sekretara gospodin Goran Marinković i gospođica Kristina Salijević danas su bili gosti Asocijacije Sport za sve Srbije.

Goste, u ime domaćina pozdravili su predsednik gospodin Velizar Đerić, gen. Sekretar mr Jezdimir Marsenić, predsednik Stručnog odbora prof. dr Dušan Mitić kao i članovi Upravnog odbora gospodin Slobodan Unković i gospodin Duško Jovičić.

Domaćini i gosti su u prijatnom razgovoru podsetili na višegodišnju uspešnu saradnju ovih dveju sportskih organizacija. U kvalitetu i značaju te saradnje treba tražiti i razlog zašto je baš Sport za sve bio izbor za prvu Nacionalnu sportsku organizaciju koju je ovaj reprezentativni sastav Sportskog saveza Srbije posetio.

Ističući značaj masovnog sporta za programski koncept Sportskog saveza Srbije na ostvarivanju vrhunskih sportskih dostignuća a posebno na značaj sportskih aktivnosti za unapređenje i očuvanje zdravlja nacije.


28.02.2018.
Izgradnja multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku 

Ministar omladinei sporta Vanja Udovičić najavio je radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku koji će početi ove godine. Objekat multifunkcionalne dvorane će biti u sklopu Nacionalnog trening centra u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a prostiraće se na površini od 3,36 ha. Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sporstko penjanje i dizanje tegova. Svaki od pomenutih sportovaće imati autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačk ustenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere. Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakomod pomenutih sportova prostiraćese na površini od po 800 m2 do 1.000 m2, a u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza kao i standardima za ove sportove.

Poredtoga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom. 

„Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već das portisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je ministar Udovičić.

“Ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici. Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramoi nastavimo da Srbiji donosimo medalje”, rekao je naš zlatni olimpijski rvač Davor Štefanek.


26.02.2018.
Pomoć džudistima

Džudo savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta nabavio je 576 strunjača, za devet novih borilišta za džudo sport, koji su raspoređeni u tri regiona, po tri tatamija u Vojvodinu, centralnu Srbiju i Beograd. Ministar Udovičić i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov uručili su danas beogradskim džudo klubovima donaciju. Tatamiji će doprineti razvoju i promociji džudo sporta,  pozitivno uticati na kvalitet organizacije budućih takmičenja u Beogradu i celoj Srbiji.

„Verujem da će ove strunjače omogućiti da što više dece trenira džudo i doprineti da se u javnosti stvori još bolja slika o ovom sportu“, istakao je ministar Udovičić.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću u ime svih članova Džudo saveza Srbije na podršci i pomoći od 6 miliona dinara za nabavku tatamija koja nam puno znači“, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov. Na ovom događaju učestvovalo je više od 100 mladih džudista, takmičara beogradskih klubova, koji su demonstrirali svoje veštine.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i džudista Nemanja Majdov.


24.02.2018.
Održan mini turnir SOFA challenge na Košutnjaku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek prisustvovali su danas omladinskom turniru SOFA challengeu održanom u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je danas organizovala prvi u nizu događaja pod nazivom SOFA challenge gde se okupilo oko 200 mladih studentske populacije koji koriste usluge besplatne rekreacije i koji su se na mini turniru  nadmetali u sedam sportova. Današnja akcija je još jedna koja popularizuje ovaj projekat, koji je namenjen studentima i mladima od 18 do 30 godina. Ovo udruženje broji 26.000 registrovanih članova.


22.02.2018.
"Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji"

U okviru akcije „Oprema za 100 fiskulturnih sala u Srbiji“, koju sprovode Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport Srbije, Osnovna škola „Đorđe Krstić“ na Čukarici dobila je dve table za koš sa obručima, dva rukometna gola, mrežu za odbojku i 40 lopti za kolektivne sportove. Donaciju je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je zajedno sa državnim sekretarima Predragom Peruničićem i Darkom Stanićem, članom Opštinskog veća Zoranom Adamovićem i predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom posetio školu. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je da je izuzetno važno ulagati u školski sport, jer je i sam krenuo da trenira rvanje u svojoj osnovnoj školi. On je naglasio da će Sposrtski savez Srbije maksimalno da podrži ovu akciju Ministarstva omladine i sporta, kako bi što više škola opremili loptama, strunjačama, košarkaškim tablama, koševima, golovima, kako bi se deca maksimalno posvetila sportu i bila što manje na ulici.21.02.2018.
Pravilnik o knjizi članova

U skladu sa Zakonom o sportu i Pravilnikom o knjizi članova, društava i saveza u oblasti sporta Ministarstva omladine i sporta RS (Službeni Glasnik RS od 31. januara 2018 god.) sa ciljem ažuriranja Knjige članova Sportskog saveza Srbije, neophodno je dostaviti sledeće podatke i to:

Popunjen obrazac br. 3 potpisan od strane ovlašćenog lica za zastupanje vaše organizacije.
Kopiju rešenja Agencije za privredne registre (ukoliko je bilo izmena dostavite sve kopije APR od usvajanja novog Zakona za sport RS od 2011. godine.)
Sve navedene podatke dostaviti kancelariji Sportskog saveza Srbije putem meila (sport@eunet.rs) ili na adresu ul. Makedonska 28/ II, 11000 Beograd, najkasnije do 06.3.2018. godine.

Obrazac 3 i Pravilnik o knjizi članova.


17.02.2018.
Skupština opštinskog Sportskog saveza Ćićevac

Odžana je u sportskom centru Ćićevac, nagrade su uručili predsednik oštinskog sportskog saveza Dragan Jovanović,generalni sekretar Saša Mitić i predstavnik Sportskog saveza Srbije Marković Miloš savetnik za marketing i menadžment.
Lista najuspešnijih u sportu za 2017. godinu u opštini Ćićevac:

Najuspešnija sportska organizacija - klub: FK Trudbenik - Stalać
Najuspešniji sportista (seniori): Srba Stojadinović
Perspektivni mladi sportista (sve kategorije): Luka Veljović


15.02.2018.
Pomozimo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija

Isaiji Pantiću je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

 

Posle puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.


Uputstvo za uplate u dolarima
: Intermediary: SWIFT code:CITIUS33 ABA routing code: 021000089 CITIBANK n.a. New York, NY United States Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

 

Uputstvo za uplate u eurima: Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA


14.02.2018.
Najbolji sportisti grada Zrenjanina

Svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš i bronzana karatistkinja sa evropskog šampionata i prvakinja Balkana Sanja Cvrkota dobitnici su godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2017. godinu u seniorskoj kategoriji. Najbolje sportske ekipe su Stonoteniski klub invalida “K2” u muškoj, i Ženski odbojkaški klub “Klek MD Zrenjanin”, u ženskoj konkurenciji. Ta priznanja uručena su im danas na tradicionalnoj svečanosti u Gradskoj kući, a s obzirom da su Nemeš i Cvrkota na pripremama van Zrenjanina, u njihovo ime nagrade su primili predstavnici klubova. Svake godine krovna gradska sportska asocijacija nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake-trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore-donatore i propagandiste na teritoriji Grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Na konkurs za godišnju nagradu Sportskog saveza za proteklu godinu stiglo je ukupno 58 predloga, a Upravni odbor Saveza izabrao je dobitnike u 12 kategorija, ukupno njih 27. Ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji je prisustvovao savetnik za stručni rad u sportu i antidoping, Milan Šobot koji je ovom prilikom uručio i nagrade.

10.02.2018.
Evaluacija predkampovskih aktivnosti – sportski dan

Povodom ovogodisnjeg prvog kampa koji će se realiziovati pod organizacijom CZO „Radionica zdravog života“ Beograd, od 14.2.2018 do .17.2.2018. na planini Rtanj, sproveden  je sportski dan na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Mladi iz doma „Jovan Jovanović Zmaj“ su bili gosti pomenutog fakulteta, tom prilikom su bili upoznati sa kompletnim sadržajem i asortimanom aktivnosti koji je prethodno bio konceptualizovan od strane mentora projekata, a ujedno i profesora fakulteta. Program je bio sadržajan uz organizovano upoznavanje dece sa fakultetom. Svečanost je otvorio dekan fakulteta prof.dr Saša Jakovljević,kao i mentor prof.dr Darko Mitrović. Poklone i potpisane majice od predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka podelio je mladima gdin. Miloš Marković u ime Sportskog saveza Srbije. Mladi su imali priliku da odgledaju kratak film o antologiji fakulteta, kao i da odslušaju kratko predavanje koje je održala kustos muzeja Ivana Mitrović. Nakon toga mladi su se uputili u medicinsko istraživačku laboratoriju na fakultetu gde su mogli da se upoznaju sa različitim aspektima naučno istraživačkog rada u delatnosti sporta. Dočekali su ih studenti doktorskih studija fakulteta, gde su im objasnili način funkcionisanja aparature, kao i njenu primenjivost prilikom istraživačkih radova. Mladi su mogli i da se nakon toga oprobaju u bazičnom testu za proveru snage, odnosno dinamometrijskoj sondi, koja beleži rezultate stiska šake. Rezultate sa svojim imenima, bez kompeticijskih primesa, kao i bez ocenjivačkih parametara su dobili kao jednu vrstu sertifikata.


09.02.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Petrovca na Mlavi

Katarina Sikiruš reprezentativka u streličarstvu, državna rekorderka i šampionka, članica kluba „Knez Lazar“ i Zoran Stojanović, atletičar kluba „Dragutin Tomašević“, učesnik maratona u Atini i Beču kao i brojnih polumaratona, drugoplasirani na Novosadskom polumaratonu prošle godine, primili su priznanja za najbolje sportiste Opštine Petrovac na Mlavi u 2017. u tradicionalnom izboru koji je organizovao Sportski savez Petrovca na Mlavi, pod pokroviteljstvom Opštine Petrovac na Mlavi i uz tehničku i medijsku podršku Kulturno prosvetnog centra i RTV Mlava. Ispred Sportskog saveza Srbije manifestaciji je prisustvovao Milan Šobot savetnik za stručni rad u sportu i antidoping koji je ovom prilikom uručio i neke od nagrada.

07.02.2018.
Konferencija za medije – 51. “Beli kros”

U prostorijama Skupštine grada Beogada organizacioni odbor ”Belog krosa” održao je konferenciju za medije povodom 51. po redu takmičenja koje će biti održano u Beogradu 11.02.2018. na terenima Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Konferenciji su prisustvovali predsednik organizaciong odbora Zoran Predić, direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, mladi atletičar i promoter krosa Nikola Raičević, direktor i osnivač krosa Brana Radović uz brojne predstavnike medija. Sportski savez Srbije je predstavljao stručni saradnik Slobodan Hranisavljević, koji je prisutne pozdravio u ime saveza i predsednika Davora Štefaneka, koji je iz objektivnih razloga bio sprečen da prisustvuje ovoj konferenciji.


06.02.2018.
Predsednik Davor Štefanek gost RTS-a

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek gostovao je na RTS-u. U sportskom dneviku u sekciji 1 na 1, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek odgovarao je na pitanja čuvenog sportskog novinara Radoslava Simića. Celokupan intervju možete pogledati na video snimku, minutaža od 7:25 do 12:15.

06.02.2018.
Predstavnici vojske Srbije u Sportskom savezu Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković obavili su sastanak sa Generalom Sinišom Radovićem, šefom kabineta ministra odbrane Aleksandra Vulina  koji je između ostalog šef delegacije za sport, potpukovnikom Aleksandrom Miloradovićem i potpukovnikom Nenadom Milosavljevićem u prostorijama Sportskog saveza Srbije. 03.02.2018.
Prvenstvo Srbije za kadete po svetskim standardima

Obećano - učinjeno. Vrhunska organizacija na svakom domaćem prvenstvu države, ukratko bi bio opis takmičenje za kadete u Šumicama. Džudo savez Srbije I džudo savez Beograda su još jednom dorasli zadatku I napravili vrhunsku atmosferu u subotu 03.02.2018. godine na prvenstvu Srbije za kadete u džudou. Ispred Sportskog saveza Srbije takmičenju je prisustvovao Miloš Marković koji je ujedno I podpredsednik džudo saveza Beograda.02.02.2018.
Dan sporta i izbor sportiste godine u Odžacima

Predsednik SSS Davor Štefanek je pozdravio sve prisutne i podstakao ih na dalji napredak priznajući da je i sam kao sportista imao veoma teške uslove za treniranje i napredak ali je pohvalio državnu vlast koja se u poslednjih nekoliko godina trudi da obezbedi što bolje uslove novim mladim sportistima. S obzirom na težak početak obećao je da je to i razlog njegovog napredka na trenutnu funkciju kako bi što više pomogao napretku sporta u Srbiji.
31.01.2018.
Dodeljena priznanja najboljim novinarima i sportistima

Rvač Viktor Nemeš i odbojkašica Tijana Bošković izabrani su za najbolje sportiste u 2017. Svetskom šampionu trofej je predao prethodni dobitnik, olimpijski prvak i novi predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Umesto Tijane koja se zbog profesionalnih obaveza nalazi u Istanbulu, nagradu je primio njen ujak Vlada. Evropska šampionka u odbojci zahvalila je video porukom prisutnima na trofeju i obećala nove uspehe.

30.01.2018.
Proglašeni najbolji sportisti grada Vranja

Umesto aktuelnog predsednika Sportskog saveza Srbije, Davora Štefaneka, 55. manifestaciji najboljih u vranjskom sportu prisustvovao je Vranjanac Slađan Stanojković Prike, član upravnog odbora SSS.
24.01.2018.
Konferencija "Fer plej, fer lajf" u organizaciji Tanjuga

Fer plej, fer lajf", u organizaciji Tanjuga i Ministarstva omladine i sporta, počela je danas u beogradskom hotelu Metropol. Prisustvuju predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova, pravde, kao i ministar sporta Vanja Udovičić, a tu si i internacionalni fudbalski sudija Milorad Mažić, predstavnik UEFA Mašimiliano Mićenzi, te Milan Janković, direktor za brend i sponzorstva kompanije SKS365 Malta.24.01.2018.
Najbolji sportisti Požarevca, predsedniku Davoru Štefaneku uručena statua Kneza Miloša

Danas, 25. januara u Svečanim salonima gradskog zdanja, u organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca i NIDP „Reč naroda“ održana se akcija „Sportista godine“ po 58. put. Prisutnim gostima obratio se prvo Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca koji je istakao da je ovo događaj od velikog značaja, ali i tradicije jer traje 58 godina. 
24.01.2018.
Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek dobio specijalno priznanje

U sali Ivo Andrić hotela Metropol Palace, AMSS, MSS i SAKSS, su organizovali dodelu specijalnih priznanja i proglašenje najboljih sportista u auto, moto i karting sportu. Ovom prilikom predsedniku Sportskog saveza Srbije, Davoru Štefaneku je dodeljeno specijalno priznanje za zalaganje i doprinos u auto, moto i karting sportu. Sportski savez Srbije će i ubuduće nastojati da poboljša sport u Republici Srbiji kako bi što više mladih imalo mogućnosti da se bave raznolikim aktivnostima.


22.01.2018.
Proglašeni najbolji sportisti Sombora


U Narodnom pozorištu u Somboru, proglašeni su najbolji sportisti za 2017. godinu. 
U prepunoj sali somborskog Narodnog pozorišta moglo se videti bezbroj uspešnih somborskih sportista koji su obeležili 2017. godinu i učinili Sombor ponosnim. Ispred Sportskog saveza Srbije kao najmasovnije organizacije na Balkanu, ovoj manifestaciji su prisustvovali, predsednik Davor Štefanek i vd generalnog sekretara, Goran Marinković. 04.01.2018.
Prva konstitutivna sednica upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

U hotelu Crown Plaza, održana je prva konstitutivna sednica upravnog odbora Sportskog saveza Srbije. Sednici upravnog odbora su prisustvovali svi članovi i potpredsednici osim Ivane Maksimović Anđušić koja je zbog sportskih obaveza bila opravdano odsutna. Na sednici je odlučeno i VD generalnog sekretara i ovom prilikom je jednoglasno usvojen predlog predsednika Davora Štefaneka da ovu funkciju vrši istaknuti sportski radnik i bivši fudbaler gospodin Goran Marinković.

04.01.2018.
Predsednik Davor Štefanek uručio lopte nezbrinutoj deci

Odmah početkom nove 2018. godine i stupanja na novu funkciju predsednik Sportskog saveza Srbije sa vd generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem i saradnicima mr Nemanjom Svjetličićem i Milanom Šobot uručio je komplete lopti (fudbalska, košarkaška i odbojkaška) mališanimu u domu za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj. Inače dom za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj je jedan od 6 domova u sklopu Zvečanske.