ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Cela Srbija će igrati odbojku 29. februara

„Dan više za odbojku“, projekat Odbojkaškog saveza Srbije, u saradnji sa Kompanijom “Vip mobile”, generalnim sponzorom OSS, uz podršku i saglasnost Ministarstva omladine i sporta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i Saveza za školski sport Srbije, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu “M”. Predstavnicima medija su se obratili Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Predraga Peruničić, državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta Srbije, Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Zoran Jovanović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda, Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, Petar Bogunović, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, i Zoran Avramović, direktor marketinga OSS i idejni tvorac projekta.

Konferenciji su prisustvovali i Sanja Arsić, stručnjak za sponzorstvo Kompanije “Vip mobile”, Vladimir Batez, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, kao i predstavnici regionalnih odbojkaških organizacija OSS.

Na konferenciji je istaknut značaj projekta, kojim se sport, konkretno odbojka, približava najmlađima, uz podatak da će se 29. februara odbojka igrati u celoj Srbiji.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, podržala je projekat i pozvala svih 55 zemalja članica da učestvuju u “Danu više za odbojku”, 29. februara.

Predviđeno je da 29. februara u 12,00 časova počnu odbojkaške utakmice širom Srbije, ali i Evrope. Igraće se na dva, tri ili više terena, a učestovaće najmlađi, ali i sadašnji i nekadašnji odbojkaši i odbojkašice, svi zajedno. Utakmice će se igrati simbolično – do 29 poena.

“Dan više za odbojku” – 29. februar u 12,00 časova.