Aktivnosti15.02.2019.
Davor Štefanek odlikovan od strane Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Zlatnom medaljom za zasluge, srpske zastave trećeg stepena odlikovan je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Vidno uzbuđen nakon ovakvog priznanja rekao je:

- Iskreno, ovo je moj drugi šok u životu. Prvi je bio kada sam proglašen za najboljeg rvača sveta. Zlatna medalja za zasluge povodom Dana državnosti Srbije kojom sam danas odlikovan je drugi šok. Ovo je jedna od najznačajniih zlatnih medalja koje sam dobio u životu. Ovakvo priznanje mi posebno znači jer prvak sveta, evropski ili olimpijski prvak možeš biti nekoliko puta, a ovakav orden se dobija jednom u životu. 

Štefanek je dodao da je veoma počastvovan što se našao u odabranom društvu i izrazio zahvalnost:

- Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji što me je nagradila za moj dosadašnji rad, do sada na strunjači, ali i sada kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije. Želeo bih da se zahvalim i ljudima koji su oko mene počev od mojih roditelja, supruge i sina Matije. Veliku zahvalnost dugujem i Ministarstvu omladine i sporta što ulažu i podržavaju sportiste, predsednik koji je prepoznao da treba ulagati i u individualne sportove i tako nam omogućili da odradim sve pripreme i dođem do najviših odličja. Zahvaljujem se i predsedniku Rvačkog saveza Srbije Željku Trajkoviću koji je svojom logistikom i podrškom rvački sport doveo do današnjih rezultata. Moram još jednom napomenuti da deo ove medalje pripada svima njima, ali i generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije  Goranu Marinkoviću i zaposlenima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili prošle godine da budem četiri meseca na pripremama, a posao nije trpeo i SSS je doveden na zavidan nivo i nastavićemo da ga izdižemo još više. Da svih ovih ljudi nije bilo ne bi bilo ni mojih rezultata. Hvala Vam svima što smo zajedno dokazali da mogu da radim i jedan i drugi posao jednako uspešno - Zaključio je predsednik SSS Davor Štefanek.

11.02.2019.
Godišnja sednica skupštine Savate saveza Srbije


Savate savez Srbije održao je redovnu godišnju sednicu Skupštine u sali hotela "Park" u Rumi. Sednici je prisustvovalo 53 učesnika delegata, sportista, trenera i gostiju saveza. Predsedavajući sednice bio je predsednik Miodrag Rakić a prisutne na je pozdravio Miloš Marković u ime Sportskog Saveza Srbije.

Nakon jednoglasnog usvajanja svih tačaka dnevnog reda, dodeljene su nagrade najboljima u 2018. godini. Priznanje za najuspešniju seniorku pripalo je Kristini Džolić (SK “Vojvodina” Novi Sad), u konkurenciji seniora za najuspešnijeg je proglašen Ognjen Rauković (KBS “BFC” Beočin), a najuspešniji klub u 2018. je  Savate boks klub „Ruma“ iz Rume.

Nagrade su dobili još i: Kristina Tošić i Lazar Koldan (mlađi pioniri), Andrea Nikolić i Strahinja Jocković (stariji pioniri), Jovana Kasap i Petar Jovanov (kadeti), Anja Bogdanović i Akleksa Guša (mlađi juniori), Jelena Sedoglavić i Dejan Marjanović (juniori), Miodrag Rakić (trener), Maja Odžić (sudija).


11.02.2019.
Najbolji sportisti Aranđelovca

Na manifestaciji „Sportista godine 2018“, koju je u Domu omladine organizovao Sportski savez Aranđelovac i to po 54. put, titula najbolje sportistkinje Aranđelovca pripala je Jovani Preković, zlatnoj na Svetskom prvenstvu u karateu, održanom u Madridu, dok je priznanje Najboljeg sportiste pripalo, takođe članu Karete kluba „Knjaz“, Aleksandru Lekiću. Nagrade i priznanja dodeljeni su u 17 kategorija, u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama pionira, kadeta, juniora, seniora, trenerima, sportskim radnicima i klubovima. Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Nikoli Ivanoviću, predsedniku ŽRK Bekament Bukovička Banja, najbolji trener u seniorskoj konkurenciji je Roksanda Atanasov, dok je titula najboljeg kluba u 2018.godini pripala ŽRK Bekamentu BB. Uručena su i tri posebna priznamnja za ostvarene rezultate u sportu, kao i 18 posebnih priznanja za doprinos u radu Sportskog saveza Aranđelovac. Ispred Sportskog saveza Srbije prisutne je pozdravio stručni savetnik Miloš Marković i dodelio nagrade.


08.02.2019.
Najbolji u Apatinu

Sportski savez opštine Apatin svečano je uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2018. godinu. Po oceni stručnog žirija, sportiskinja godine je šahistkinja Marina Gajčin, a najuspešniji sportista je kuglaš Strahinja Jovanić.

U kategoriji mladih sportista nagrađeni su rukometaš Dušan Ćeran član Rukometnog kluba „Pik“ iz Prigrevice i Noemi Heđbel članica Ženskog kuglaškog kluba „Apatin“. Za najuspešnijeg stručnjaka u sportu proglašen je Miloš Popović, trener Odbojkaškog kluba „Apatin“, dok je za najuspešnijeg sportskog radnika izabrana Biljana Popović iz Ženskog kuglaškog kluba „Apatin“. Za najuspešniji sportski kolektiv u 2018. godini proglašen je Odbojkaški klub „Apatin“, a najbolja sportska manifestacija je “NBC КUP” u ogranizaciji Sportskog saveza opštine Apatin. Nagradu za

najuspešnijeg sportistu sa invaliditetom dobio je Damir Silađi, član Кošarkaškog kuba „Dunav“ iz Apatina.

Priznanja je dodelio predsednik Sportskog saveza Srbije i reprezentativac u rvanju Davor Štefanek koji je čestitao dobitnicima:

- Svi znamo šta je sport za našu zemlju i da su sportisti najbolji ambasadori Srbije. Zato svim najuspešnijima u Apatinu želim puno sreće. Nadam se da će u budućnosti ovaj grad iznedriti i olimpijca. Znamo šta je budućnost naše zemlje, pa vam želim da svi nastavite vredno da radite i trenirate. Čestitam najboljima u 2018. godini, samo tako nastavite.

Pored predsednika svečanosti u Apatinu prisustvovali su i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i potpredsednik Upravnog odbora SSS Goran Grbović.

Sportiste je u ime opštine Apatin i organizatora SSOA pozdravio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.


01.02.2019.
Poseta Prokuplju

Delegacija Sportskog saveza Srbije koju su predvodili predsednik Davor Štefanek i sekretar Goran Marinković posetili su Prokuplje. Najpre je prijem organizovan u Sportskom savezu Prokuplja, a zatim je poseta nastavljena prijemom kod gradonačelnika Aleksandra Simanovića. Sastanku, na kome je bilo reči o aktuelnoj situaciji u prokupačkom sportu i o daljoj saradnji u oblasti sporta, prisustvovali su i član Gradskog veća za sport Natalija Okičić, kao i predstavnici Sportskog saveza Prokuplja.
-Veliko mi je zadovoljstvo što su danas u Prokuplju predstavnici Sportskog saveza Srbije, a posebno što je ovde Davor Štefanek jer svi znamo koliko on znači za Srbiju i koliko je odličja doneo našoj zemlji. Upoznali smo goste sa stanjem u sportu na teritiriji grada Prokuplja, a ono što mi je posebno drago i što sam naglasio, jeste da imamo 30 klubova u kojima se 975 mališana bavi sportom. Cilj nam je da i rekreativno imamo što više dece koja se bave sportom i da ih na taj način sklonimo sa ulice. Svake godine, budžet za sport povećavamo, i ove godine smo za 40 procenata izdvojili više sredstava za tu namenu u odnosu na prošlu godinu. Siguran sam da će sportisti to svojim rezultatima višestruko vratiti. Naši sportisti su navikli da imaju podršku Grada Prokuplja, a ja bih iskoristio ovu priliku da pozovem naše privrdnike koji ostvaruju dobre finansijske rezultate, da i oni uzmu učešće i počnu da sponzorišu klubove. To bi veoma značilo sportskim radnicima i deci koja treniraju, trudili bi se da ostvare što bolje rezultate. Mi smo samo sufinansijeri sporta, ali nijedan klub nećemo ostaviti na cedilu, uvek ćemo naći način da pomognemo, kako bismo ispunili glavni cilj, a to je da se što veći broj dece bavi sportom - rekao je Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.
Delegacija Sportskog saveza Srbije zadovoljna je saradnjom Grada i lokalnog Sportskog saveza, uz očekivanja da će sport u Prokuplju u narednom periodu biti na što većem nivou.
-Izrazio bih zahvalnost gradonačelniku što nas je danas primio i, naravno, Sportskom savezu Prokuplja, koji nas je pozvao u goste. Ovo je naša standardna procedura, gde obilazimo gradove i susrećemo se sa problemima u sportu na lokalnom nivou. Danas smo ovde saznali mnogo lepih stvari, da Sportski savez ima veliku podršku lokalne samouprave i da funkcionišu na jedan veoma dobar način - istakao je Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije.

31.01.2019.
Delegacija Sportskog saveza Srbije u poseti Leskovcu

Predsednik Sportskog saveza Srbije i reprezentativac u rvanju, Davor Štefanek, danas je posetio Leskovac.
Obišao je učenike OŠ „Petar Tasić“ zajedno sa potpredsednikom Leskovačkog saveza sportova i direktorom ove vaspitno-obrazovne ustanove, Goranom Filipovićem.
Nakon toga, predsednik Sportskog saveza Srbije, Štefanek, posetio je gradonačelnika Leskovca, dr Gorana Cvetanovića.
- Vi ste najbolji primer istrajnosti, borbe i uspeha. Vaše neverovatno postignuće, posvećenost i prevelika ljubav prema sportu jasno pokazuju da je na svetu sve moguće ukoliko se u potpunosti predate onome što radite. Sportom se najbolje promoviše zemlja. Svojim učestvovanjem i
osvajanjem mnogih medalja doprineli ste kreiranju pozitivnog imidža naše zemlje. Grad Leskovac prepoznaje potencijal sporta i nastoji da mnogim ulaganjima unapredi njegov razvoj – istakao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.
Predsednik Sportskog saveza Srbije u Leskovcu najavio je da nema stajanja sa pružanjem podrške i pomoći sportu na lokalu:
 - Ja sam 28. decembra 2017.godine došao na čelo Sportskog saveza Srbije, i zajedno sam sa generalnim sektretarom Goranom Marinkovićem, mojom desnom rukom, ušao u problematiku sporta na nivou Srbije. Od 156 teritorijalnih saveza obišli smo preko 95 saveza. Cilj nam je da ih obiđemo što više i upoznamo se sa predstavnicima sporta, celokupnom problematikom, kako bismo pomogli koliko možemo – rekao je Štefanek.
Zahvalio se gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na prijemu i lepim rečima, zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao da bez ulaganja nema rezultata, kao i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, a to se videlo od kad je on na čelu ove države jer je sport krenuo uzlaznom putanjom, kazao je on.

31.01.2019.
Sportski savez Srbije posetio Skoplje

Sportski savez Srbije nastavlja da gradi međunarodnu saradnju. U sklopu plana je i izgradnja sportskih veza sa Makedonijom. Tim povodom predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković posetili su u Skoplju direktora Agencije za mlade i sport Darka Kajevskog. Prvi čovek makedonskog sporta izrazio je veliku želju za upoznavanjem, pa je poseta realizovana u što kraćem roku.

Obe strane prezentovale su planove na polju sporta u svojoj zemlji, kao i već postojeća dostignuća. Učinjeni su i prvi koraci u saradnji, postignuto je nekoliko dogovora.  Predsednik SSS Davor Štefanek izjavio je posle ove posete:

- Sportskom savezu Srbije svidele su se ideje koje je predstavio gospodin Kajevski. Najpre želimo da povežemo pogranične gradove Srbije i Makedonije nizom sportskih manifestacija. Tako će sportisti obe zemlje imati veću sportskukonkurenciju, treneri će razmenjivati znanja, a mladi će imati priliku da se upoznaju sa drugim kulturama. Sve je to deo plana koji SSS želi da sprovede ove godine, sportska diplomatija bitan je segment našeg društva i zato smo krenuli u realizaciju prvih planova.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković nadovezao se na predsednikove reči:

- Kreuli smo u sprovođenje naših planova. Posle Turske, Egipta i Kube, razgovarali smo i sa sportskim predstavnikom Makedonije. Ovom prilikom Srbija je pozvala naše susede da budu gosti Sajma sporta u Bogradu. Tako će imati priliku da prezentuju svoj sport u našoj zemlji, što se veoma dopalo direktoru Kajevskom te je na naše zadovoljstvo prihvatio ovaj predlog bez razmišljanja.

Direktor Agencije za mlade i sport Darko Kajevski nije krio zadovoljstvo što je poseta brzo realizovana i bila veoma konstruktivna.

- Zaista je lepo videti se sa ljudima koji imaju ogromnu želju i energiju da poboljšaju sport u Srbiji, ali i pomognu sportu Makedonije. Smatram da od ove saradnje obe strane mogu imati velikih benefita, što će koristiti kako sadašnjim tako i budućim šampionima. Bićemo u kontaktu, a ove godine sa ponosom mogu reći da se vidimo u Beogradu.

Za nekoliko nedelja Sportski savez Srbije započeće saradnju i sa Mađarskom, a u aprilu mesecu planirana je poseta Kineske sportske delegacije.


30.01.2019.
Sastanak sa gradonačelnikom Vranja

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sastao se danas sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom. Na prijemu se, u društvu saradnika, razgovoralo o stanju sporta u Gradu i planiranim aktivnostima na njegovom daljem unapređenju. Posebna pažnja bila je usmerena i na temu razvoja školskog sporta. Kako se čulo na sastanku, projekat „Sport u škole” , za čiju je realizaciju lokalna samouprava obezbedila finasijsku podršku, naišao je na dobar odaziv dece i njihovih roditelja. Prema rečima gradonačelnika, pitanje fizičkog vaspitanja i školskog sporta je pitanje javnog zdravlja, a grad će sa svoje strane nastaviti da podržava sport i sportske manifestacije. Učesnici sastanka složni su da omasovljenje sporta, posebno u ranom uzrastu, podstiče pravilan i zdrav razvoj dece. Zbog toga je neophodno održavati stalnu komunikaciju između grada, sportskih i obrazovnih institucija, zaključak je sa održanog sastanka.

30.01.2019.
Proglašeni najbolji grada Vranja

Na tradicionalnom izboru za najbolje u vranjskom sportu za proteklu godinu, koji se održava u okviru obeležavanja 31. januara Dana grada, dodeljeno je 90 priznanja i nagrada, kao znak zahvalnosti onima koji uspesima ispisuju sportske stranice Vranja. 
Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, članovi gradske uprave, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, kao i vodeći ljudi Sportskog saveza grada Vranja. Za najbolju sportiskinju proglašena je Ivana Davidović, članica Kik-boks kluba „Vranje“, dok je najbolji sportista Kristijan Stošić, član Atletskog kluba „Vranjski maratonci“. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Fudbalski klub „Dinamo“. Sportsko iznenađenje za 2018. godinu je Ženski rukometni klub „Vranje“, specijalno priznanje
pripalo je džudo klubu „Vranje“ koji je ove godine proslavio
jubilej 50 godina postojanja. Za najboljeg sportskog stručnjaka Grada Vranja za 2018. godinu izglasan je Dragan Antić Recko, stručnjak u oblasti sporta je dr Bojan Ilić, sportski radnik godine je Nenad Stamenković iz Odbojkaškog kluba „Panda“, dok je nagrada za životno delo pripala Bogdanu Mitrovu, dokazanom sportskom radniku u streljaštvu. 
Gradonačelnik Milenković je u svom obraćanju prisutne podsetio da je sa istog mesta prošle godine dao obećanje da će Gradski stadion biti završen, što je i učinjeno. „Zadovoljstvo mi je što će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, Vranje biti jedan od šest gradova u kome će početi izgradnja novog stadiona po UEFA standardima. Koristim priliku da još jednom čestitam FK „Dinamo“ istorijski uspeh koji su ostvarili plasmanom u Superligu Srbije, sa nadom da će u prolećnoj sezoni ostvariti zacrtani cilj“. 
Skupu se obratio i gradski većnik Nenad Đorđević koji je naglasio da je prethodna godina među trofejnije po broju ostvarenih rezultata. „Grad je u protekloj godini podržavao sport i sportske manifestacije i nastaviće da podržava sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi razvoju grada, sporta i
okupljanja omladine oko pravih vrednosti“, rekao je Đorđević i dodao: Ova manifestacija je posvećena onima koji sebe daju sportu i na taj način doprinose okruženju i svom gradu. 
Čestitajući dobitnicima, Davor Štefanek je naglasio odličnu saradnju koju Sportski savez Srbije ima sa gradskim rukovodstvom i poželeo Vranju olimpijskog šampiona. 
Dodeljeno je i devet posthumnih priznanja: Goranu Nastiću, Dušanu Đorđeviću, Zoranu Damjanoviću, Slobodanu Stošiću, Milenu Markoviću, Mihajlu Markoviću, Momčilu Trajkoviću, Branislavu Petroviću i Nebošji Stevanoviću. Uručena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim mladim nadama Grada Vranja.
29.01.2019
Delegacija Sportskog saveza Srbije danas u Dimitrovgradu

Svoj obilazak teritorijalnih sportskih saveza čelnici Sportskog saveza Srbije nastavili su u Dimitrovgradu obilaskom Sportskog centra „Park“. Tu su ih dočekali kako predstavnici lokalne samouprave predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov i njegov zamenik Srđan Savov, tako i predstavnici Sportskog saveza i Sportsko - turističkog centra Caribrod Vasil Andrejev, Mikan Andreev, Branislav Vasov, Jelena Petrović. Predsedniku Davoru Štefaneku i generalnom sekretaru Goranu Marinkoviću prezentovana je trenutna situacija u ovoj opštini, kao i planovi za poboljšanje infrastrukture i raznovrsnosti sportskih manifestacija. Iz Sportskog saveza Srbije poručili su da su veoma zadovoljni koliko se ulaže u sport, sportska hala ispunjava visoke kriterijume, a dogovoreno je i pružanje podrške za završetak izgradnje strelišta u okviru kompleksa. Dimitrovgrad kao opština na samoj granici Srbije i Bugarske odlično je mesto za organizaciju utakmica između ove dve zemlje, ideja je mnogo, a uz podršku Sportskog saveza Srbije i naravno Ministarstva omladine i sporta, planovi će biti sprovedeni u delo.

29.01.2019.
Sportski savez Srbije u poseti Pirotu

Sportski savez Srbije i u 2019. godini nastavlja sa praksom obilaska teritorijalnih saveza. Predsednik i generalni sekretar žele lično da se uvere sa stanjem na terenu i budu u toku sa dešavanjima u gradovima i opštinama Srbije. Prva stanica bila je Pirot. Predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i savetnik Siniša Radanović održali su sastanak sa gradonačenikom Pirota Vladanom Vasićem. Grad Pirot će u 2019. godine izraditi neophodnu projektnu dokumentaciju za otvoreni bazen, koji će biti izgrađen odmah pored već postojećeg zatvorenog bazena i činiće jedinstveni kompleks. Najavljeno je da pažnja biti usmerena i na školski sport – škola „Mladost“ dobiće fiskulturnu salu, a dve osnovne škole su već rekonstruisane, dok je rekontrukcija Gimnazija u planu za ovu godinu. Građani Pirota će nakon realizacije projekta, moći da voze bicikl novim stazama, što u svrhe rekreacije, a samim tim i
pomoći očuvanje životne sredine. Nakon razgovora obe strane su zaključile da je veoma bitno održavati dobru komunikaciju lokalne samouprave sa spotskim institucijama, pa će i sport na lokalu dobiti neophodnu pažnju. Grad Pirot godinama unazad izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje kubova, ali i za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.


28.01.2019.
Finalni turnir prvenstva Vojvodine

U Subotici je u nedelju, 27. januara, održan finalni turnir Prvenstva Vojvodine u odbojci za juniorke. Četiri najbolje ekipe borile su se za titulu, a tri najbolje plasirane su obezbedile mesto na Prvenstvo Srbije. U prvom polufinalnom duelu ekipa Omladinca iz Banovaca je sa 3:0 savladala domaći Spartak, dok je istim rezultatom Vizura (Ruma) bila bolja od Inđije. Meč za treće mesto doneo je pobedu Spartaka od 3:0 protiv Inđije, dok je najviše neizvenosti viđeno u finalu. Nakon pet setova prvo mesto posle pobede od 3:2 osvaja ekipa Omladinca. Najbolji libero finalnog turnira bila je Tamara Ilić (Spartak), najbolji bloker Isidora Rodić (Vizura), najbolji tehničar Ivana Lihtler (Omladinac), najbolji primač Katarina Gajević (Vizura), najbolji smečer Irina Milanović (Omladinac), a za najbolju igračicu proglašena je Vanja Savić (Omladinac). Pehare i medalje podelili su Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i Dejan Vuković sekretar Sportskog saveza Subotice.

24.01.2019.
Delegacija Sportskog saveza Srbije u poseti Arilju


Delegacija Sportskog saveza Srbije danas je posetila Arilje. Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković ovom prilikom obavili su sastanak sa predstavnicima Sportskog saveza Arilja i predsednikom opštine Arilje kako bi se rešila tekuća pitanja. Nakon sastanaka čelni ljudi SSS obišli su učenike OŠ "Stevan Čolović" na času fizičkog vaspitanja.

22.01.2019.
Njegova ekselencija ambasador Egipta u poseti Sportskom savezu Srbije

Sportski savez Srbije nastavio je da sportsku saradnju gradi na međunarodnom nivou. Predsednik najmasovnije sportske organizacije na Balkanu Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković sastali su se sa Nj. E. Ambasadorom Egipta Amr Alguvejijem i šeficom odeljenja za kulturu Iman Gatvari. Ovo je bio inicijalni sastanak gde su obe strane prezentovale trenutnu sportsku situaciju svoje zemlje. Kako je u Egiptu posle fudbala, najpopularniji sport skvoš, najpre će se saradnja ogledati u razmeni iskustava na ovom polju. Tako će kroz nekoliko meseci gosti Skvoš saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije biti upravo delegacija ovog sporta. Istorija Egipta je impozantna, kao i istorija sporta, ovaj narod kroz vekove vodio je računa o fizičkoj spremi, a razvijeni su i sportovi karakteristični za ovo područje. Najzanimljiviji je speed ball, koji će građani Srbije imati prilike da uživo vide na Malim sajmovima sporta, a velika prezentacija zakazana je za tradicionalni Sajam sporta u Beogradu u novembru mesecu. Svakako da je egipatskoj delegaciji bila velika čast što će sportski radnici njihove zemlje moći da uče i ugledaju se na srpske stručnjake i infrastrukturu. Prostora za saradnju Srbije i Egipta ima još, ali će ovo biti početni koraci. Na obostrano zadovoljstvo prvi sastanak je priveden kraju uz razmenu simboličnih poklona.

Sportski savez Srbije posle Turske i Egipta ima u planu još zemalja koje će biti pozvane na sastanak kako bi se sport u Srbiji razmenom iskustava još više unapredio.


21.01.2019.
Predstavnici Ministarstva odbrane u poseti Sportskom savezu Srbije

Na sastanku sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem predstavnici vojske razgovarali su o Sportu u vojsci, unapređenju Sportske jedinice i nastupu reprezentativaca na predstojećim  međunarodnim takmičenjima.15.01.2019.
Dečiji novogodišnji turnir u Subotici

U okviru tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koji je po 46.put organizovao Sportski savez Subotice i gradska uprava, održan je i turnir za mališane. Dečiji turnir je održan za generaciju 2008. i 2010, a Sportski savez Srbije podržao je ovo takmičenje. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek dodelio je po garnituru opreme malim takmičarima - pobednicima ovogodišnjeg turnira. Pobednici 2008. godišta je ekipa "Arena" koji su savladali vršnjake "Spartaka". U finalu takmičara koji su 2010. godište ekipa "Subotice" je bila bolja od "Arene".